Roş-galbenii se întorc cu un punct după vizita în capitală. Sâmbătă, 24 noiembrie, Ripensia a izbutit să încheie la egalitatea partida cu Daco-Getica, 1-1, confruntare contând pentru etapa a 18-a a ligii secunde.

În Colentina, timişorenii au fost cei care au deschis scorul, încă din debutul partidei. În minutul 6, Claudiu Apro a bătut direct pe poartă o lovitură liberă, dar goalkeeper-ul gazdelor, Gavrilaş a respins în lateral. Călin Toma a recuperat balonul şi l-a trimis în faţa porţii, de unde Bogdan Străuţ l-a trimis în plasă, marcând primul său gol în tricoul Ripensiei.

Din păcate, ripensiştii nu au reuşit să-şi păstreze avantajul pe tabelă mai mult de un sfert de ceas. Bucureştenii au restabilit egalitatea în minutul 22, tot după o lovitură liberă. Voicu l-a învins pe Ştefan Dobre, cu un balon trimis la vinclul din stânga portarului timişorean.

În partea secundă, mai aproape de a înscrie golul al doilea şi, implicit, mai aproape de a obţine victoria, au fost roş-galbenii. Călin Toma a centrat dintr-o lovitură liberă peste apărarea adversă, iar Hecsko a reluat din careu, însă balonul trimis de fundaşul bănăţean a nimerit stâlpul din dreapta.

Aşadar, în ultimul joc disputat în deplasare din acest tur de campionat, Ripensia a contabilizat a 7-a remiză. Şase dintre acestea au fost obţinute cu acelaşi scor, 1-1.

Daco-Getica (antrenor Marius Baciu): Gavrilaş – Dima, Cotigă, Motroc, Muşat – Călinţaru (cpt.), Bustea (’80, Teuţ), Iordănescu, A. Ilie (’59, Mârzea) – Nica, Voicu.

Ripensia (antrenor Alexandru Pelici): Dobre – Străuţ, Hecsko, Apro, C. Toma (cpt.) – Stoi, Anghelina (’53, Burdeţ) – A. Popa (’80, Popovici), Bădăuţă (’68, Mansour), Monea– Dumiter.

Alexandru Pelici: „Jocul nostru începe să ne dea speranțe”

Antrenorul Ripensiei, Alexandru Pelici, a tras concluziile după punctul obţinut în Colentina: A fost un punct muncit, un punct meritat pe deplin. Poate meritam chiar mai mult, după aspectul ocaziilor. Am avut și o bară, dar și alte situații destul de mari. Îmi felicit jucătorii pentru atitudine și pentru ceea ce au făcut astăzi în teren. Încet, încet, sperăm să acumulăm punctele de care avem nevoie pentru a ne atinge obiectivul. În acest moment, prefer să fie criză de puncte, dar să meargă jocul. Iar jocul nostru începe să ne dea speranțe că vom acumula și puncte. Avem nevoie de mai multă personalitate, mai mult tupeu, încredere, căci avem jucători buni. Au demonstrat-o! Pot juca de la egal, la egal cu orice echipă.

Următoarea partidă a Ripensiei va fi pe teren propriu. În etapa a 19-a a ligii secunde, ultima a turului, roş-galbenii vor primi trupa de la malul mării va avea loc miercuri, 28 octombrie, de la ora 17.00, pe arena „Dan Păltinişanu”.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet