Ripensia UVT a învins Dacia Unirea Brăila cu 2-0, într-o confruntare ce a contat pentru etapa cu numărul 20, prima a returului. Partida s-a jucat pe 1 decembrie, la exact un veac distanţă de Marea Unire din 1918. Cu această ocazie, întreg colectivul clubului Ripensia urează tuturor românilor să rămână mereu uniţi, în cuget şi în simţiri! La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!

Revenind la joc, trebuie spus că roş-galben-albaştrii (ca să respectăm întru totul culorile echipamentului Ripensiei) au început în forţă partida. În minutul 2, Dumiter a şutat din careu, din stânga, dar Avram a respins în faţă. Zaluschia a trimis apoi şi el spre poartă, însă acelaşi goalkeeper al Unirii a deviat peste transversală. Presiunea asupra careului vizitator a continuat, astfel că 4 minute mai târziu Străuţ a şutat şi el din careu, Bădăuţă a deviat, dar mingea a trecut pe lângă poartă. Brăilenii au replicat doar prin şuturi de la distanţă. Coteţ (29) şi Bebey (32) au fost cei care l-au pus la treabă pe Dobre.

Golul a venit în cele din urmă în minutul 33. Străuţ a centrat de pe stânga, cu piciorul drept, iar Alexandru Popovici a înscris cu o lovitură de cap şi a făcut 1-0. Până la pauză, Dumiter a mai ratat două oportunităţi, în minutele 43 şi 45.

Debutul părţii secunde a aparţinut tot jucătorilor noştri. În minutul 51, acelaşi „nouar” l-a ţintit pe Avram, cu un şut din careu. Trei minute mai târziu, însă, tânărul vârf al Ripensiei a arătat că poate fi şi altruist. După o pătrundere pe stânga, Dumiter a „aşezat” balonul la marginea careului mic, de unde Alexandru Popovici l-a trimis în poartă. A fost cel de-al treilea gol al atacantului în vârstă de 30 de ani în tricoul formaţiei noastre. (Pe primul l-a reuşit în victoria din deplasare împotriva lui ASU Politehnica).

Până la sfârşitul confruntării, Dumiter a mai irosit alte trei situaţii de a marca, în minutele 65, 78 şi 85. De asemenea, Kawagoe, intrat pe teren pe final, a trimis mingea în bară, cu un şut din careu, în cel de-al doilea minut al prelungirilor. S-a încheiat 2-0, iar Ripi a obţinut cel de-al doilea succes consecutiv. Două victorii la rând nu mai obţinuseră băieţii noştri din debutul campionatului trecut, atunci când au reuşit chiar o serie de patru triumfuri consecutive. Un alt element pozitiv ce trebuie evidenţiat, e faptul că Ripensia nu a primit gol pentru al doilea meci la rând!

Iată însă şi cele două formaţii, ce s-au duelat sâmbătă, 1 decembrie, de ziua naţională a României...

Ripensia UVT (antrenor Alexandru Pelici): Dobre – A. Popa (cpt.), M. Toma, Hecsko, Străuţ – Burdeţ (’74, Monea), Anghelina – Popovici, Zaluschi (’84, Kawagoe), Dumiter – Bădăuţă (’63, Mansour).

Dacia Unirea Brăila (antrenor Florentin Petre): Avram (cpt.) – Coteţ, Moroianu, Pleşa, Manu – Lu (’74, Calu), Van der Driest – Vitan, Bebey, Hîmpea (’84, Duţu) – Le Metayer (’65, Mihalcea).

Alexandru Pelici: „Am obţinut trei puncte preţioase”

Antrenorul principal al Ripensiei, Alexandru Pelici, a tras concluziile după victoria obţinută în faţa celor de la Dacia Unirea: „A fost o victorie importantă, împotriva unei alte contracandidate la salvarea de la retrogradare. Sunt trei puncte preţioase. Ştiam că vom avea un meci greu, asta şi din cauza stării terenului. Cred că victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială. Puteam chiar să mai înscriem, dar am ratat cu foarte mare uşurinţă. Îl felicit pe Alex Popovici pentru cele două goluri şi întreaga echipă pentru efort şi pentru munca depusă. Aş vrea să-l scot în evidenţă, în special, pe Anghelina, pentru sacrificiul lui. A jucat, deşi e suspect de fractură de piramidă nazală. Merită tot respectul nostru. Ne bucurăm că am reuşit al doilea meci la rând în care n-am primit gol. Ăsta e un lucru bun, dar cel mai important e că am obţinut cele trei puncte. În altă ordine de idei, vreau să transmit din partea echipei Ripensia un «La mulţi ani» tuturor timişorenilor, tuturor bănăţenilor, tuturor românilor, iubitori de fotbal sau nu! Să fie sănătoşi, să fim un pic mai buni şi să ne respectăm mai mult unii pe alţii. La mulţi ani, România, La mulţi ani, români”!

De asemenea, staff-ul tehnic şi jucătorii au dorit să-i dedice succesul lui Siegfried Scherer (suporter al formaţiei noastre), care pe 1 decembrie şi-a serbat ziua de naştere. La mulţi ani!

Următoarea partidă a Ripensiei va fi pe teren propriu. În etapa a 21-a a ligii secunde, prima a returului, roş-galbenii vor primi vizita celor de la Luceafărul Oradea. Confruntarea va avea loc sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 11.00, pe arena din „Ciarda Roşie”.

Almira
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Multidiet
Multidiet
Multidiet
Profal Industry
Signal