Joi, 7 februarie, în ultima zi a cantonamentului ce se desfăşoară în Antalya, roş-galbenii au învins gruparea din Serbia, Proleter Novi Sad, cu scorul de 2-1.

Timişorenii au început în forţă partida, iar la capătul primului sfert de oră de joc aveau deja un avantaj de două goluri. Scorul a fost deschis în minutul 5, de Vlad Chera, care a înscris primul său gol în tricoul Ripensiei cu o execuţie de la opt metri, după o centrare venită de la Călin Toma. Cei doi au fost principalii protagonişti şi la golul al doilea reuşit de formaţia noastră. Vlad Chera, scăpat spre poarta adversă, a fost oprit  doar printr-un fault comis în careul sârbilor, astfel că Ripi a beneficat de o lovitură de pedeapsă. Căpitanul Călin Toma a fost precis de la punctul cu var şi a majorat diferenţa în minutul 13. 2-0 a fost şi scorul pauzei, cu toate că ai noştri puteau intra la cabine cu un avantaj consistent. Adrian Zaluschi, însă, a ratat din postură de unu la unu cu goalkeeper-ul lui Proleter. Să mai spunem că mijlocaşul Gabriel Stoi a încasat al doilea cartonaş galben în minutul 41, dar, conform înţelegerii avute înainte de meci, a fost înlocuit.

Repriza a doua a fost  mai animată doar pe final. Sârbii au reuşit să reducă din diferenţă, la capătul unui contraatac în minutul 82. Apoi, trupa din Novi Sad a încasat două cartonaşe roşii. Unul a fost acordat direct, pentru lovire cu pumnul (‘85), celălalt a fost văzut în urma cumului de cartonaşe galbene (‘88). Cum, însă, pe bancă nu mai se afla niciun jucător pentru a-i înlocui pe cei eliminaţi, adversarii au încheiat partida cu doar nouă fotbalişti pe gazon.

Aşadar, meciul a fost unul de uzură, în care roş-galbenii au muncit şi au luptat cu ardoare, împotriva unui adversar valoros (locul 7 în SuperLiga Serbiei), ce a stat foarte bine la capitolul fizic.

Iată şi jucătorii utilizaţi de antrenorul principal al Ripensiei, Alexandru Pelici, în partida cu Proleter...

Ripensia: Păduraru – A. Popa, Tînc, Ţieranu (‘72, Apro), Străuţ – Stoi (‘41, Burdeţ), Anghelina– Chera (‘61, Cluci), Zaluschi (‘61, Dumiter), C. Toma (‘61, Bădăuţă) – Mansour (‘72, Istrătescu).

Cu acest ultim joc s-a încheiat şi stagiul de pregătire centralizată din Turcia. La noapte, echipa noastră va pleca din Antalya cu destinaţia Istanbul, apoi mâine dimineaţă va zbura spre casă.

După revenirea la Timişoara, roş-galbenii mai au programate două meciuri de verificare. Miercuri, 13 februarie, Ripi va juca cu UTA, de la ora 11.00, pe terenul sintetic de la Baza 2. Ultinul meci test înainte de reluarea campionatului se va disputa la Reşiţa, cu Şcolar, sâmbătă, 16 februarie, de la ora 11.00.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet