Sâmbătă, 30 martie, pe arena din „Ciarda Roşie”, în etapa a 27-a a ligii secunde, Ripensia UVT a învins Pandurii Târgu Jiu, cu 2-1, şi a urcat pe locul al 9-lea în ierarhie.

Roş-galbenii au început excelent partida, deschizând scorul încă din minutul 9. Cel care a marcat pentru 1-0 a fost Gabriel Stoi. Mijlocaşul la închidere al lui Ripi a înscris un eurogol, cu o super-execuţie de la 22 de metri, prin care a catapultat balonul în vinclul din stânga. A fost primul gol stagional pentru Stoi.

Până la pauză, tot echipa timişoreană a fost mai prezentă în faţa porţii adverse. Stoica a avut şansa de a majora diferenţa, cu un şut din marginea suprafeţei de 16 metri, ce a trecut puţin pe lângă stâlpul din dreapta.

Tot Stoica a deschis mitanul secund, cu un şut la colţul scurt, în minutul 54. Imediat apoi, mijlocaşul ofensiv al Ripensiei şi-a răscumpărat ratările, furnizând o pasă pe culoar pentru Andrei Dumiter. În minutul 54, Stoica l-a deschis pe nouarul Ripensiei, acesta a plecat cu mingea spre poartă adversă, cu trei fundaşi „în spate” şi a trimis apoi balonul în plasă, plasându-l pe lângă goalkeeper-ul Alexandru Costache ieşit în întâmpinare. Dumiter şi-a consolidat astfel locul de principal golgeter al ripensiştilor, cu al 7-lea său gol în acest campionat.

3-0 putea fi în minutul 57, după o frumoasă fază colectivă. Octavian Drăghici a prelucrat un balon în dreapta şi apoi a schimbat partea. Dumiter a deviat pentru Călin Toma, care, din banda stângă, a centrat perfect în faţa porţii. Din păcate, Stoica a trimis cu o lovitură de cap, de la marginea careului mic, balonul direct în braţele portarului vizitator.

Şi cum în fotbal ocaziile se răzbună, cei de la Pandurii au redus din diferenţă în minutul 76. După o fază fixă, mingea a ajuns în careul mic al Ripensiei, de unde Claudiu Apro a trimis în proprie poartă. 2-1 a fost rezultatul final.

Iată cele două formaţii, care s-au duelat pe arena din „Ciarda Roşie”:

Ripensia (Alexandru Pelici): Moldovan – A. Popa, Apro, Hecsko, C. Toma (cpt.) – Anghelina, Stoi (’80, Chera) – Monea, Stoica (’69, Străuţ), Dumiter (’85, Mansour) – Drăghici.

Pandurii (antrenor Adrian Bogoi): Costache – Oiţă, R. Gheorghe, Bratu, Brânzan (cpt.) – Raiciu (’87, Dănescu), Trancă, Vodă– Tudoran, P. Popescu (’55, Vasilescu), Blejdea (’74, Almic).

A fost al treilea succes obţinut de băieţii noştri în această primăvară. În ceea ce priveşte returul, adunând şi cele două partide jucate în toamna trecută, Ripi are un bilanţ foarte bun: în 8 partide, s-au strâns cinci victorii, o remiză şi două eşecuri. Aşadar, 16 puncte au fost acumulate până acum în partea a doua a campionatului.

Şi încă o „statistică”...

Alexandru Pelici a preluat Ripensia în etapa a 16-a, când formaţia ocupa locul al 16-lea, cu 14 puncte în cont. De atunci, sub „bagheta” sa, în 12 partide s-au strâns: 6 victorii, 3 egaluri şi 3 înfrângeri.

Alexandru Pelici: „Îmi felicit jucătorii pentru atitudine, pentru dorinţă şi pentru că au luptat”

După succesul obţinut în faţa oltenilor, antrenorul Ripensiei, Alexandru Pelici, s-a arătat mulţumit de evoluţia elevilor săi: „Punctele obţinute azi sunt foarte importante pentru noi, preţioase. Ele ne conferă pentru moment o anumită linişte. Aveam nevoie de acest succes, împotriva unei echipe bune, care ne-a pus probleme. Am ratat situaţii clare şi am ajuns să tremurăm pe final. Dar ăsta e fotbalul şi când e şi un pic de dramatism parcă e mai frumos când se termină cu bine. Îmi felicit jucătorii pentru atitudine, pentru dorinţă şi pentru că au luptat. Le mulţumim suporterilor care au venit, pe o vreme frumoasă, într-un număr mai mare. I-am simţit aproape. Ne-au ajutat pe final, când am avut nevoie de sprijinul lor. Le mulţumim şi le dedicăm punctele”!

În următoarea etapă, cea de-a 28-a, Ripensia UVT va evolua în deplasare, în capitală, acolo unde va întâlni Metaloglobus Bucureşti. Până atunci, însă, roş-galbenii vor disputa un joc „şcoală”. Marţi, 2 aprilie, elevii lui Alexandru Pelici vor înfrunta Centrul Naţional de Pregătire Timişoara pe terenul sintetic de la baza II. Ora de start a jocului urmează a fi stabilită.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet