Sâmbătă, 6 aprilie, Ripensia UVT a încheiat la egalitate, 1-1, confruntarea din etapa a 28-a a ligii secunde, în deplasare, cu Metaloglobus. Debutul partidei ce a avut loc în cartierul Pantelimon din capitală a fost dominat de băieţii noştri. Din păcate, posesia prelungită din prima jumătate de oră nu a fost concretizată de roş-galbeni. Amfitrionii au echilibrat treptat şi au împins apoi jocul spre poarta noastră. Mai întâi, Andrei Ionescu a nimerit transversala. Deschiderea de scor s-a produs în minutul 40. Mihai Potecea a înscris la capătul unui contraatac, cu un şut la colţul lung, din interiorul careului. Răspunsul bănăţenilor a venit prompt. Constantin Stoica a şutat de la 20 de metri, dar mingea a ocolit vinclul, iar la pauză amfitrionii au intrat la vestiare în avantaj.

În partea secundă, terenul de joc s-a „înclinat”, ocaziile de gol înmulţindu-se la poarta apărată de Iacob. Munca roş-galbenilor a fost răsplătită cu un sfert de oră înainte de final. După o minge trimisă în adâncime de către Andrei Dumiter şi un „pas la ofsaid” dejucat, Alexandru Popovici a scăpat singur spre poarta adversă. Atacantul nostru a marcat al 4-lea său gol în acest campionat, trimiţând mingea pe sub goalkeeper-ul gazdelor.

Pe final de confruntare, echipa noastră ar fi trebuit să beneficieze şi de un penalti. Marian Anghelina a fost faultat în careu, într-un duel aerian cu un jucător advers, însă centralul confruntării a considerat că jocul poate continua.

S-a încheiat 1-1, iar Ripensia a reuşit să lege al treilea meci consecutiv fără înfrângere.

Iată şi cele două formaţii, care s-au duelat pe arena cu teren sintetic din Bucureşti:

Metaloglobus (antrenor Laszlo Balint): Iacob (cpt.) – C. Costache, F. Plămadă, Caramalău, Negotei – Vîlceanu (’88, Niculae), A. Lungu, Ionescu, Potecea (’76, Vlad) – Ghenovici, C. Herea.

Ripensia UVT (antrenor Alexandru Pelici): Moldovan – Străuţ, Tînc, Hecsko, C. Toma (cpt.) (’46, A. Popa) – Anghelina, Zaluschi (’68, Drăghici) – Monea (’76, Chera), Stoica, Dumiter – Popovici.

Alexandru Pelici: „Rezultatul a fost echitabil”

Antrenorul Ripensiei, Alexandru Pelici, a fost mulţumit de deznodământul partidei pe care Ripensia a susţinut-o în deplasare, cu Metaloglobus Bucureşti: „A fost un meci frumos, cu două echipe bune. Îl felicit pe Giussy (n.r. – Laszlo Balont) pentru tot ceea ce a făcut la Metaloglobus! E o formaţie care joacă fotbal, cu jucători valoroşi. Noi, astăzi, ne-am ridicat la nivelul importanţei partidei şi în multe momente am fost peste Metaloglobus. În prima repriză, adversarii puteau să ne taxeze pe greşilele făcute. De fapt, şi golul lor a venit în urma unei faze fixe a noastră. Eram pe fază de atac, am făcut câteva greşeli în lanţ, astfel că am primit un gol copilăreşte. Imediat după acea reuşită, gazdele au mai avut o situaţie mare de a marca. Probabil că dacă ar fi înscris, partida s-ar fi încheiat în acel moment. Dar, a doua repriză ne-a aparţinut în totalitate. Am avut golul, am avut situaţii bune de a mai marca şi am avut şi un penalti cât se poate de clar. Puteam chiar câştiga. Una peste alta, însă, dacă este să ţinem cont de ambele reprize, cred că rezultatul este echitabil. Îmi felicit băieţii pentru efort. Îi felicit şi pentru că au jucat împotriva uneia dintre cele mai bune echipe, ridicându-se la înălţimea aşteptărilor. Bravo lor, să o ţină tot aşa”!

În următoarea etapă, cea de-a 29-a (rundă „intermediară”), Ripensia UVT va primi vizita celor de la Chindia Târgovişte. Partida se va disputa joi, 11 aprilie, de la ora 17.30, pe arena din „Ciarda Roşie”.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet