În etapa a 29-a a Ligii a II-a, Ripensia UVT a cedat pe teren propriu cu scorul de 2-0 în faţa grupării ce ocupă locul al doilea în ierarhie, Chindia Târgovişte.

Roş-galbenii au avut un start nefericit de partidă, căci vizitatorii au deschis scorul după doar 10 minute, dintr-o fază fixă. Cel care a reuşit să marcheze a fost căpitanul Chindiei, Liviu Mihai. Acesta a înscris norocos, cu un şut deviat din „zid”, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri.

După gol, „lupta” s-a dus la centrul terenului, cele două formaţii nereuşind să-şi creeze ocazii clare. Totuşi, până la pauză, tot oaspeţii au fost mai periculoşi, şi tot dintr-o lovitură liberă. În minutul 41, Şandru a şutat în forţă, de la 30 de metri, dar Moldovan a reuşit să respingă.

În repriza secundă, roş-galbenii au intrat pe teren hotărâţi să întoarcă soarta partidei. Iar primul care a avut şansa de a schimba tabela a fost Octavian Drăghici în minutul 46. Însă, dintr-o poziţie excelentă, de la marginea careului, faţă în faţă cu Aioani, Tavi nu a reuşit să trimită în plasă, lovind defectuos balonul. Nici Călin Toma nu a avut mai mult noroc în minutul 60, când dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral dreapta, a trimis puţin pe lângă vinclul din colţul opus.

Zece minute mai târziu, oaspeţii au fost, însă, mai precişi şi au reuşit să marcheze golul doi, tot după o fază fixă. Andrei Şerban a executat un corner de pe dreapta, iar Mihai Leca a înscris cu o lovitură de cap din centrul careului mic.

După golul al doilea al dâmboviţenilor, ploaia s-a înteţit, îngreunând terenul. Firesc, în astfel de condiţii, jocul s-a înăsprit, „construcţia” fiind îngreunată. Din păcate, nimic nu a mai putut fi schimbat, iar roş-galbenii au fost nevoiţi să se recunoască învinşi.

Iată şi cele două formaţii, care s-au duelat joi, 11 aprilie, pe arena din „Ciarda Roşie”:

Ripensia (Alexandru Pelici): Moldovan – Străuţ (’80, A. Popa), Tînc, Apro, C. Toma (cpt.) – Monea, Stoi, Zaluschi, Chera (’46, Dumiter) – Mansour (’67, Stoica), Drăghici.

Chindia (antrenor Viorel Moldovan): Aioani – C. Dinu (’78, Martac), Leca, Şandru, Dumitraşcu – Novac, Dudea (’46, A. Şerban) – Neicuţescu, L. Mihai (cpt.), Raţă (’56, Neguţ) – V. Alexandru.

Alexandru Pelici: „Mulţumim suporterilor pentru că au îndurat ploaia şi au fost alături de noi”

După eşecul înregistrat în faţa Chindiei Târgovişte, antrenorul Ripensiei, Alexandru Pelici, a tras concluziile: „Am întâlnit o echipă aşezată, o echipă bună, cu jucători valoroşi, care au ştiut ce au vrut. Am primit primul gol mai mult întâmplător, dintr-o lovitură liberă. A fost execuţia lui Liviu Mihai, un jucător valoros. Dar, repriza a doua am început-o faorte bine. Imediat am avut şansa de a reintra în joc. După o deviere a lui Mansour, Tavi a rămas singur cu portarul, dar a lovit mingea prost. Apoi, s-a jucat mai mult pe contre. A urmat o altă fază fixă la care am fost visători, cu greşeli personale. Una peste alta, felicit Chindia pentru victorie. Le mulţumim suporterilor noştri pentru că au îndurat ploaia şi au fost alături de noi. Ne pare rău pentru această înfrângere şi sperăm să-i facem bucuroşi în meciurile următoare. Acum trebuie să ne vedem în continuare de muncă şi să încercăm să facem puncte, cât mai multe şi cât mai rapid!”

În următoarea etapă, cea de-a 30-a, Ripensia UVT va evolua în deplasare, la Energeticianul. Partida va avea loc pe stadionul „Jiul” din  Petroşani, duminică, 14 aprilie, de la ora 11.00.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet