Duminică, 14 aprilie, Ripensia UVT a câştigat în deplasare la Petroşani, în faţa celor de la Energeticianul, cu scorul de 3-2.

Partida, contând pentru etapa a 30-a a Ligii a II-a, a început cu Ripensia mai prezentă în terenul advers. Roş-galbenii au avut însă nevoie de o jumătate de oră pentru a deschide scorul. Cel care a marcat a fost Constantin Stoica, care a înscris cu un şut plasat, de la 20 de metri. A fost primul gol în tricoul lui Ripi pentru fotbalistul sosit în iarnă de la Academica Clinceni. Din păcate, până la pauză, amfitrionii au restabilit egalitatea, dintr-o fază fixă. În minutul 44, după o centrare trimisă în careu din lovitură liberă, de pe stânga, Robert Petre a înscris cu o lovitură de cap.

La cinci minute după reluarea jocului, Ripi s-a desprins din nou pe tabelă, la o fază ce a semănat cu aceea din care au marcat localnicii pentru 1-1. După o centrare din lovitură liberă de pe stânga, Gueye Mansour s-a desprins din marcaj şi a scuturat plasa gazdelor, cu o lovitură de cap, mingea fiind trimisă aproape de vinclu. Dar, cei de la Energeticianul au egalat din nou în minutul 70. Cosmin Ionică a reluat simplu, de la patru metri, o centrare la firul ierbii.

Finalul de meci a fost dramatic. Roş-galbenii „au dat lovitura” pe contraatac, în minutul 5 al prelungirilor. Alexandru Popovici i-a pasat lui Andrei Dumiter, care, la rândul său, aflat faţă în faţă cu portarul advers, a trimis mai departe pentru Octavian Drăghici. Experimentatul vârf a îndeplinit apoi o simplă formalitate, trimiţând balonul în poarta goală. S-a făcut 3-2 pentru Ripi, iar imediat apoi s-a auzit fluierul de final.

Iată şi cele două formaţii, care s-au înfruntat pe arena „Jiul” din Petroşani:

Energeticanul (antrenor Emil Szolomajer): Axinte – Gunie, Misăraş, M. Ioniţă, Dragu – Cenaj, Petruş – Tudorache, R. Petre, V. Rusu – Ionică (cpt.).

Ripensia UVT (antrenor Alexandru Pelici): Moldovan – A. Popa, Tînc, Hecsko (cpt.), Străuţ  – Anghelina (’71, Drăghici), Burdeţ (’46, Stoi) – Popovici, C. Stoica (’46, Monea), Dumiter – Mansour.

Ripensia UVT se întoarce, aşadar, cu toate cele trei puncte în cont după deplasarea în Valea Jiului. Victoria dramatică a fost obţinută graţie a trei goluri semnate doar de atacanţi: Constantin Stoica, Gueye Mansour şi Octavian Drăghici. Apropo de reuşite, trebuie reliefat şi faptul că a fost primul meci în acest sezon când roş-galbenii au marcat de trei ori în poarta adversă! Mai important, însă, e faptul că acum, după triumful de la Petroşani, antrenorul nostru poate afirma cu tărie că...

Alexandru Pelici: „Privim doar înainte în clasament”

După victoria înregistrată în deplasare pe terenul celor de la Energeticianul, antrenorul principal al Ripensiei UVT, Alexandru Pelici, a tras concluziile: „A fost un meci frumos, mai ales pentru aceia care au fost neutri. A fost un spectacol fotbalistic, cu goluri multe, cu ocazii, cu situaţii. În schimb, a fost un meci de infarct pentru antrenori şi pentru cei implicaţi direct. A fost un meci care s-a încheiat fericit pentru noi. Îmi felicit băieţii pentru că au luptat până în ultima clipă. Avem toată admiraţia şi pentru copiii de la Energeticianul, mai ales dacă sunt adevărate lucrurile ce se aud, vizavi de condiţiile în care muncesc. Jos pălăria pentru ceea ce au arătat în partida de azi. Noi de bucurăm de acest succes. A fost o victorie foarte importantă, căci ne distanţează la 9 puncte de primul loc retrogradabil. În momentul de faţă, ne uităm doar în faţă, nu privim în spate! Sperăm la mai mult. Ne dorim să acumulăm puncte şi, de ce nu, să prindem şi echipa din faţa noastră”!

În următoarea etapă, cea de-a 31-a, Ripensia UVT va avea parte de un derbi al Timişoarei, căci va juca pe teren propriu în compania celor de la ASU Politehnica.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet