Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 16.00, pe stadionul „Dan Păltinişanu”, în runda a 31-a a ligii secunde, Ripensia UVT va întâlni ASU Politehnica. Întrunirea este mai mult decât un derbi al Timişoarei, căci angrenează, totodată, pe lângă cele două formaţii îndrăgite de timişoreni, şi cele mai renumite instituţii de învăţământ superior din capitala Banatului, Universitatea de Vest şi Universitatea Politehnică.

În clasament, Ripensia UVT se situează mai bine, având un avans de 4 puncte. ASU Politehnica ocupă locul al 12-lea, cu 35 de puncte obţinute în urma a 9 victorii şi 8 remize. În această primăvară, bilanţul e de 2 triumfuri şi 4 egaluri, în cele 9 meciuri disputate în 2019.

În runda trecută, alb-violeţii s-au impus în faţa „lanternei roşii” cu 4-0, reuşind astfel scorul etapei. Pentru ASU Politehnica au marcat Cristian Ene, Alin Manea, Adrian Bedea şi Alexandru Cherecheş. Iată şi formaţia utilizată de tehnicianul Cosmin Petruescu împotriva Daciei Unirea Brăila:

ASU Politehnica: Murariu (’76, Borbei) – Jurj, Scutaru, Mera (cpt.) (’46, Coadă), Cherecheş – Manea, Dros, Ignea, Bedea – Ene, Ursu (’60, Trip).

În tur, într-un meci disputat pe data de 14 octombrie, anul trecut, Ripi a câştigat în deplasare, partida desfăşurându-se, însă, tot pe stadionul „Dan Păltinişanu”. A fost 1-0 pentru roş-galbeni. Unicul gol al întâlnirii i-a aparţinut lui Alexandru Popovici, care a înscris după o fază în care a scăpat singur cu portarul advers, în minutul 32.

Iulian Muntean: „Cel mai bun să câştige!”

Înaintea derbiului Timişoarei, antrenorul secund al Ripensiei, Iulian Muntean, a fost cel care a prefaţat confruntarea: „Ambele echipe vin după două victorii. Noi ne-am impus în deplasare la Energeticianul, într-o partidă cu adevărat de «infarct», pe care am câştigat-o în ultimul minut cu 3-2. Am trecut de la agonie, la extaz. Şi ASU a obţinut o victorie frumoasă, conturată într-o repriză şi obţinută în faţa celor de la Brăila. Aşadar, ne aşteaptă un meci greu, deschis oricărui rezultat. Pentru meciurile de acest gen băieţii vin montaţi, nu trebuie noi, antrenorii să lucrăm foarte mult pentru a-i motiva. Întotdeauna îşi vor dori să obţină maximum de la aceste jocuri. Cu toţii ne dorim să câştigăm astfel de confruntări, în care există rivalitate. Sperăm să fie un meci frumos, cu o atmosferă frumoasă şi cel mai bun să câştige”!  

Ripensia are doi jucători indisponibili pentru partida cu ASU Politehnica. Constantin Stoica e suspendat, în timp ce Adrian Ungureanu se află în perioada de recuperare.

Biletele pentru partida Ripensia UVT – ASU Politehnica vor putea fi achiziţionate de la de la stadionul „Dan Păltinişanu”, din zona tribunei I, în ziua meciului, începând cu ora 15:00. Un bilet va costa 10 lei, accesul fiind permis la tribunele 0 şi I, în timp ce la lojă preţul unui bilet va fi de 30 lei. Vor beneficia de intrare liberă copiii, părintele care însoţeşte un copil cu vârsta de până la 14 ani, femeile, elevii, studenţii şi pensionarii.

Articole recente

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet