În etapa a 31-a a Ligii a II-a, Ripensia UVT a cedat pe teren propriu, 0-1, în faţa concitadinei ASU Politehnica.

Roş-galbenii au avut şansa de a deschide scorul în minutul 6. Din păcate, Octavian Drăghici, aflat faţă în faţă cu goalkeeper-ul advers, a nimerit doar bara, cu o execuţie din interiorul careului. Răspunsul vizitatorilor a venit 10 minute mai târziu, când, după un corner, Cristian Scutaru a şutat în transversală. Tot în transversală a şutat şi Alin Ignea, pe finalul primului mitan, după o acţiune bine lucrată de oaspeţi.

Partea secundă a întâlnirii a fost mai săracă în ocazii. Finalul, însă, a fost aprins. În minutul 84, Andrei Dumiter, din careul mic, nu a reuşit să-l învingă pe Rareş Murariu, irosind cea mai mare şansă a roş-galbenilor. Ocazia s-a "răzbunat" în celălalt careu în ultimul minut de joc. După un duel în suprafaţa de 16 metri a Ripensiei între Octavian Ursu şi Gabriel Stoi, centralul Paul Unimătean a dictat lovitură de la 11 metri. Penaltiul a fost transformat de către Alin Ignea, cu un şut plasat lângă bara din dreapta, iar cele trei puncte au ajuns în contul Politehnicii.

Iată şi cele două formaţii, care s-au duelat sâmbătă, 20 aprilie, pe arena din „Dan Păltinişanu”:

Ripensia (Alexandru Pelici): Moldovan – Străuţ, Tînc, Apro, C. Toma (cpt.) – Popovici (’61, Zaluschi), Stoi, Anghelina, Chera (’71, Monea) – Dumiter, Drăghici (’83, Mansour).

ASU Politehnica (antrenor Cosmin Petruescu): Murariu – Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş – Dros (’46, Ursu), Vasile – Bedea, Ignea, Manea (’75, Motreanu) – Ene (’84, Vidrăsan).

Alexandru Pelici: „Sunt primul vinovat pentru acest eşec”

După eşecul suferit în faţa alb-violeţilor, antrenorul Ripensiei, Alexandru Pelici, a tras concluziile: „Cred că mai echitabil era un egal. Meciul se şi îndrepta către un egal. Am avut situaţii de a marca şi noi, şi Poli. Adversarii noştri au fost foarte periculoşi în special la fazele fixe. Noi am avut, în debutul şi în finalul jocului, două ocazii monumentale prin Drăghici şi Dumiter. A venit apoi un penalti, despre care nu pot spune foarte multe. A fost sau n-a fost, nu mai are importanţă, s-a încheiat 0-1 şi îi felicit pe cei de la Poli pentru victorie. Nouă nu ne pică bine deloc această înfrângere. Trebuie să ne fie ruşine. Am pierdut aceste puncte şi vreau să trag un semnal de alarmă, sper ca jucătorii să se trezească. Cu toţii trebuie să fim conştienţi că încă nu suntem salvaţi de la retrogradare. Această înfrângere poate să atârne greu, dar sperăm să nu plângem la sfârşit. Ăsta e fotbalul, situaţiile se răzbună. La Energeticianul am câştigat în ultimul minut, acum am pierdut. Noi ar fi trebuit să învăţăm din greşelile altora, nu ca proştii, din greşelile noastre. Suntem cu toţii de vină, în frunte cu mine. Sunt primul vinovat pentru acest eşec şi îmi asum acest lucru. Îmi cer iertare suporterilor noştri pentru această înfrângere, ştiu că şi-au dorit foarte mult să câştigăm acest meci”.

În următoarea etapă, cea de-a 31-a, Ripensia UVT va evolua în deplasare, la „U” Cluj. Partida va avea loc pe „Cluj Arena”, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.30.

Articole recente

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet