Vineri, 26 aprilie, de la ora 18.30, în etapa a 32-a a ligii secunde, Ripensia UVT va evolua în deplasare, pe terenul „şepcilor roşii”. „U” Cluj e o formaţie care în acest sezon luptă pentru promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc. Ardelenii ocupă locul al treilea, dar au doar un punct în spatele Chindiei Târgovişte, ocupanta poziţiei a doua în ierarhie, una ce duce direct în Liga I. „U” a strâns până acum 20 de victorii şi 6 remize în cele 31 de jocuri anterioare.

În runda precedentă, clujenii au învins în deplasare cu 8-0 „lanterna roşie”. Au înscris Dorin Goga (4), Cristian Gavra (2), Andrei Cordoş şi Norbert Janos. După recitalul ofensiv reuşit împotriva celor de la Dacia Unirea Brăila, „U” a devenit echipa cu cel mai productiv atac din eşalonul doi, având un total de 72 de goluri înscrise. Iată şi formaţia utilizată la Brăila de către tehnicianul ardelenilor, Bogdan Lobonţ:

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Coman (’67, Telcean), Cordoş (’63, I. Ursu), Sepsi, Taub – Giurgiu, Greu – Haţiegan, Goga (cpt.) (’71, N. Pîrvulescu), Janos – Gavra.

În tur, pe 18 octombrie 2018, la Timişoara, pe arena „Dan Păltinişanu”, Ripi şi „U” Cluj au încheiat la egalitate, 1-1. Dorin Goga a deschis scorul pentru oaspeţii de atunci în minutul 42, dar Andrei Dumiter a salvat un punct pentru bănăţeni cu un gol marcat în minutul doi al prelungirilor. Să mai spunem că până acum statistica e de partea Ripensiei. În 21 de confruntări anterioare, roş-galbenii s-au impus în 16, patru meciuri soldându-se cu remize. Aşadar, din 1933, atunci când a avut loc primul duel direct, şi până acum, „U” a reuşit doar un singur triumf.

Alexandru Pelici: „Putem obţine rezultate bune împotriva oricărei echipe, dar pentru asta trebuie să muncim”

Antrenorul principal al Ripensiei, Alexandru Pelici, a fost cel care a prefaţat confruntarea cu „şepcile roşii”: „Este un meci important, aşa cum sunt toate pentru noi până în momentul în care vom fi salvaţi matematic de la retrogradare. Jucăm împotriva unei formaţii care pare că şi-a revenit după o perioadă în care au fost unele probleme în privinţa rezultatelor. Ca dovadă, în ultimele două deplasări, «U» a înscris 14 goluri, 6 la Daco-Getica şi 8 la Brăila. Ne aşteaptă, aşadar, un meci dificil, căci vom evolua împotriva unor jucători experimentaţi. Sperăm să facem un joc bun şi să ne întoarcem, de ce nu, cu punct sau cu puncte, aşa cum am făcut-o din deplasarea de la Clinceni, când am jucat cu liderul. Putem obţine rezultate bune împotriva oricărei echipe, dar pentru asta trebuie să muncim, să alergăm mult, să fim modeşti, umili şi să dăm totul în teren”.

Articole recente

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet