Ripensia a jucat sâmbăta, 21 iulie, cel de-al cincilea meci amical din această perioadă de pregătire. La Sânmartin, pe un gazon precum un covor persan, echipa noastră a întâlnit Luceafărul Oradea. Gazdele au reușit să se impună, cu 3-2, însă evoluția băieților noștri a fost bună, în ciuda înfrângerii suferite.

Iată însă și cele două formații ce au stat față-n față...

Luceafărul Oradea (antrenor Cristian Lupuț): Goia – Torișite, Oros, Opriș, Ban – Gunie, Chiorean, Lucaci, Vasile Pop – Ludușan, Paraschiv. Au mai evoluat: Moroz, Moga, Mitrică, Băican, Prejmoreanu, Codoban și Mussa.

Ripensia Timişoara (antrenor Ciprian Urican): Dobre – A. Popa, Burdeț, M. Toma, C. Toma – Anghelina, Stoi – Ungureanu, Zaluschi, Dumiter – Mansour. Au mai jucat: Păduraru – Bădăuță, Apro, Hecsko, Vlădia, Tineiu, Monea, Cluci, Lemnaru şi Kawagoe.

Prima ocazie a partidei i-a aparținut lui Mansour. În minutul 10, vârful senegalez, aflat la primul lui meci în tricoul Ripensiei, a șutat din marginea careului, dar goalkeeperul amfitrionilor a reușit să respingă.

Până la urmă tot jucătorii timișoreni au fost cei care au deschis scorul, prin CălinToma. În minutul 32, după o fază fixă executată bine de Zaluschi și o respingere a defensivei bihorene, Toma a preluat la 14 metri de poartă și a șutat în forță pentru 0-1.

Gazdele au reușit egalarea doar 7 minute mai târziu. Ludușan a fost cel care a înscris, cu un șut la vinclu, balonul întâlnind și stâlpul din dreapta porții înainte de a scutura plasa.

La pauză avea să fie 2-1 pentru localnici. Vasile Pop a fost faultat în careu de Stoi, tot el fiind cel care a transformat penaltiul, în ultimul minut al primei reprize.

În partea secundă, elevii lui Cristian Lupuț și-au majorat avantajul în minutul 56, tot după o lovitură de la 11 metri. Codoban a fost faultat în careu, de Adrian Popa. Același Codoban a executat și a făcut 3-1.

Scorul final, 3-2, a fost stabilit în minutul 73. Bădăuță a trimis direct în vinclul din dreapta, cu un șut din marginea careului. Băieții noștri au mai ratat însă câteva mari oportunități de a marca, prin Mansour, Bădăuță, Monea sau Kawagoe.

Următorul test va fi miercuri, 25 iulie, la Giarmata, cu Milenium. Joi, 26 iulie, de la ora 18.30, pe arena din Ciarda Roșie, Ripensia va primi vizita Fortunei Becicherecu Mic, în cel de-al doilea amical al săptămânii. În fine, ultimul test înainte de startul campionatului va fi dat sâmbăta, 28 iulie. Tot pe teren propriu, echipa noastră va întâlni CSM Reșița, într-un duel ce va avea startul la ora 11.00.

Radu Suciu: Încă se simte o stare de oboseală ”

La finalul partidei cu Luceafărul, directorul sportiv al Ripensiei, Radu Suciu, a fost cel care a tras concluziile după duelul cu bihorenii: încă se simte o stare de oboseală, ceea ce este bine. Înseamnă că echipa este în grafic. Această stare de oboseală ar trebui să dispară la sfârșitul săptămânii viitoare. În ceea ce privește meciul de la Sânmartin, dacă judecăm esența jocului nostru, putem spune că drumul este bun. Sigur, pentru ceea ce ne propunem, ar fi prins bine o perioadă mai lungă de pregătire, dar probabil că lucrurile se vor mai regla și pe parcursul primelor etape”.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet