Ripensia a debutat în noul sezon al ligii secunde cu o victorie frumoasă, obţinută la Brăila. Băieţii noştri au reuşit să învingă Dacia Unirea cu scorul de 2-1, la capătul unui meci spectaculos, după una dintre cele mai lungi deplasări ale campionatului. Iată însă şi cele două formaţii ce s-au înfruntat sâmbătă, 4 august, pe stadionul Municipal din orașul port la Dunăre...

Brăila (antrenor Gheorghe Barbu): Avram (cpt.) – Niţă, Ichim, Hamza, Hîmpea – Lu, Calu (’61, Coteţ) – Pleşa (’61, L. Gheorghe), Maxin, Vitan (’68, Mucuţă) – Stănescu.

Ripensia (antrenor Ciprian Urican): Dobre – A. Popa, Burdeţ, Apro, C. Toma (cpt.) – Anghelina, Stoi – Monea (’88, Vlădia), Zaluschi (’58, Cluci), Ungureanu – Dumiter.

Ripensia a fost echipa care a deschis scorul, în minutul 40. Căpitanul Călin Toma a centrat din banda stângă, iar George Monea, din centrul careului, a înscris cu o lovitură de cap, balonul lovind și bara înainte de a intra în poartă. A fost prima reușită în tricoul lui Ripi a tânărului fotbalist sosit în această vară la club, de la Hermannstadt.

Brăilenii au reușit să restabilească egalarea în minutul 67. Chinezul Lu a fost cel care a punctat, cu o execuție din careu. Patru minute mai târziu, amfitrionii au irosit șansa de a trece în avantaj, nereușind să fructifice o lovitură de pedeapsă. Liviu Gheorghe a șutat de la punctul cu var, în dreapta, dar tânărul nostru goalkeeper, Ștefan Dobre, a respins, salvându-și echipa de la un gol ce ar fi putut echivala cu o înfrângere.

Pe final de meci, Ripensia a reușit să marcheze golul de trei puncte prin Andrei Dumiter. După o pasă furnizată de Adrian Ungureanu (în sezonul trecut, mijlocașul izbutise o dublă la Brăila), tânărul atacant a trimis în poartă din a doua încercare. Primul șut țintese bara. Mingea i-a revenit lui Dumiter, care, de la opt metri, a scuturat plasa!

Așadar, după succesul de la Brăila, putem remarca faptul că ambii autori ai golurilor roș-galbenilor sunt  jucători U 21. În plus, portarul Dobre, în vârstă de doar 17 ani, a reușit și el să apere un penalti, la meciul său de debut în Liga a II-a! Să mai spunem că echipa noastră a avut și un gol (reușit de Apro) anulat, pe motiv de ofsaid, la scorul de 1-0 și o bară transversală, ochită de același Dumiter, la 1-1.

Ciprian Urican: „Totul e bine, când se termină cu bine”

După meci, antrenorul Ciprian Urican a făcut analiza victoriei obţinute la Brăila: „A fost așa cum mă așteptam. Întotdeauna prima etapă e foarte grea, pentru că jucătorii nu au ritm. Nici pregătirea anterioară nu prea contează, căci se joacă din entuziasm. Așa s-a întâmplat și la Brăila, unde am întâlnit un adversar extrem de tenace, o echipă cu multă dorință și entuziasm. Noi ne-am propus însă să câștigăm. Știam că avem un joc mai omogen și o echipă mai bună. A fost însă foarte greu, deși am controlat jocul. Meciul a devenit greu pentru că ne-a fost anulat un gol perfect valabil. Imediat apoi a fost acordat un penalti pentru gazde, un penalti inventat, la un fault în atac al lor. Noroc că a scos Dobre. Apoi a venit și accidentarea lui Zaluschi, care a fost o pierdere foarte mare pentru noi. 10 minute am fost puțin debusolați. Pe final am recâştigat controlul partidei și ne-am creat mai multe ocazii mari de gol. E bine că am reușit să marcăm cel de-al doilea gol și să câștigăm partida. Consider însă că dacă golul anulat nejustificat în opinia mea ar fi fost validat și am fi făcut atunci 2-0 probabil că am fi putut să ne impunem mai ușor. Totul e bine, când se termină cu bine, așa cum zice Shakespeare! Și mă bucur pentru că la final toată lumea ne-a aplaudat, pentru evoluția noastră”.

În etapa viitoare, a 2-a, Ripensia va juca tot în deplasare. Roş-galbenii se vor duela la Sânmartin cu Luceafărul Oradea.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet