În runda a doua a sezonului 2018-2019, într-un meci desfăşurat sâmbătă, 11 august, echipa noastră a reuşit o remiză pe terenul celor de la Luceafărul Oradea, 2-2. La Sânmartin, acolo unde evoluează acasă bihorenii, au stat faţă în faţă următoarele formaţii...

Luceafărul (antrenor Cristian Lupuţ): Goia – Torişte, Oros (cpt.), Opriş, Ban – Prejmerean, Preoteasa (’58, Dulca) – V. Pop, Codoban, Mitrică (’71, Gunie) – Paraschiv (’46, Luduşan).

Ripensia (antrenor Ciprian Urican): Dobre – A. Popa, Burdeţ, Apro, C. Toma (cpt.) – Anghelina (’67, M. Toma), Stoi – Monea (’80, Cluci), Ungureanu (’61, Mansour), Dumiter – Bădăuţă.

Partida a debutat fericit pentru Ripi. În minutul 11, după un contraatac, Andrei Dumiter a reuşit să deschidă scorul. Atacantul roş-galbenilor a intrat în careu şi, de la 8 metri, a şutat la colţul lung, balonul lovind şi bara înainte de a intra în poartă.

Ripensia şi-a dublat avantajul în minutul 31. George Monea a dus scorul la 0-2, cu un şut din suprafaţa careului, pe sub portar.

Până la pauză însă, gazdele au redus din diferenţă. La capătul unui contraatac, Vasile Pop a pătruns în suprafaţa de 16 metri a timişorenilor şi l-a învins apoi pe Dobre.

Egalarea a venit în partea secundă, după o oră de joc. Acelaşi Vasile Pop a fost cel care a semnat golul de 2-2, transformând un penalti, pe care Dobre a fost foarte aproape de a-l apăra, aşa cum a mai făcut-o şi în prima etapă, la Brăila.

Aşadar, Ripi se întoarce acasă de la Sânmartin cu un punct. După două runde, în care de fiecare dată a evoluat în deplasare, formaţia noastră e neînvinsă! În două partide, Ripensia a strâns patru puncte şi a marcat patru goluri. Toate cele patru reuşite au fost semnate de către tinerii noştri fotbalişti Andrei Dumiter şi George Monea, fiecare având câte două goluri în cont.

Ciprian Urican: „Rezultatul a fost echitabil”

După meci, antrenorul Ciprian Urican a făcut analiza partidei de la Sânmartin: „A fost un joc bun pentru Liga a II-a, cu acţiuni şi ocazii de ambele părţi. Trebuie apreciat şi efortul pe care l-au făcut jucătorii, din pricina căldurii excesive. Ripensia a făcut, din punctul meu de vedere, o primă repriză bună, a jucat exact ceea ce am vrut. Însă, din nefericire, a doua repriză a fost una slabă. Pe fondul unei automulţumiri, adversarul a preluat iniţiativa şi a egalat. Per total, sunt nemulţumit de prestaţia noastră, dar, vom încerca să reglăm totul săptămâna viitoare. În mod normal, o echipă nu are voie să fie egalată de la două goluri diferenţă. Asta denotă faptul că echipa s-a mulţumit cu puţin. Ceea ce eu nu pot să accept. Sigur, lucrurile bune pe care le-au făcut jucătorii nu pot să le şterg, dar mai avem de lucrat la ceea ce înseamnă atitudinea de învingător. Ca să fiu corect, jocul s-a terminat cu un rezultat echitabil”.

În etapa viitoare, a 3-a, Ripensia va juca acasă. Într-un derbi timişorean, ce se va desfăşura sâmbătă, 18 august, de la ora 15.30, pe stadionul „Dan Păltinişanu”, roş-galbenii vor întâlni ACS Poli.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet