AICI
POȚI SUSȚINE
RIPENSIA!

Antrenorul Ripensiei UVT, Cosmin Petruescu, a tras concluziile după jocul de miercuri, disputat contra celor de la FC Universitatea Craiova 1948 (2-2). ”A fost un prim test util din punctul meu de vedere, împotriva unei echipe pe care mi-aș fi dorit să o întâlnim puțin mai târziu, având în vedere că noi tocmai ce terminasem cantonamentul. În schimb, ei aveau două săptămâni de pregătire și două meciuri de verificare disputate până la ora jocului cu noi. Dar, am preferat să disputăm acest meci, în detrimentului unui joc-școală, noi fiind nevoiți să anulăm precedentele trei teste pe care le-am stabilit, din motive independente de noi. A fost un test util atât pentru noi, cât și pentru echipa-gazdă. Am avut posibilitatea să rulăm tot lotul. Îi felicit pe băieți pentru atitudinea avută pe tot parcursul jocului.  Mă așteptam să nu avem acel ritm necesar. Dar, din punct de vedere al etapei de pregătire în care ne aflăm, consider că suntem în grafic”, au fost primele idei ale ”Conferențiarului”. 

L-am întrebat pe antrenor despre prestația fundașului Nenad Lalic, cel care a debutat practic la ”Ripi” într-un joc amical, dar și despre situația lui Stephan Coulibaly, mijlocașul care se pregătește cu formația noastră. ”Mă bucur și pentru Lalic, că s-a integrat foarte bine în colectivul nostru. A avut o prestație bună. Sper să nu fie nimic grav în ceea ce privește accidentarea lui. A spus că a resimțit dureri la gleznă și am preferat să-l înlocuim, pentru a nu risca o accidentare mai gravă. Coulibaly arată o dorință mare de a reveni în circuit, are o calitate fotbalistică indiscutabilă. Îl știu de pe vremea când juca la UTA. Pentru el este foarte important acum să fie recuperat 100% din punct de vedere medical, lucru pe care staff-ul nostru medical ni l-a confirmat. Urmează un program intens de pregătire cu preparatorul nostru fizic și sperăm să-l integrrăm și pe el cât mai repede în colectiv. Din punct de vedere al jocurilor, nu cred că poate fi folosit în următoarele săptămâni. Dar, este un fotbalist tânăr, dornic de afirmare și sunt convins că împreună vom realiza lucruri frumoase la Ripensia”.

Tehnicianul nostru a extras și lucrurile pozitive, respectiv negative din partida de miercuri: ”La minusuri aș nota ușurința cu care am primit cele două goluri, primul venind dintr-o fază fixă. Este adevărat că în această perioadă am și lucrat puțin la astfel de momente. Am considerat că prioritare sunt alte obiective. Dar, sunt lucruri care pot fi corectate. La minusuri aș trece și naivitatea de care am dat dovadă după ce am preluat conducerea. Cu un plus de maturitate, cred că puteam termina jocul învingători. Au fost niște greșeli copilărești, dar să nu uităm că am și aliniat un 11 de start tânăr, iar cei care au venit de pe bancă sunt la fel de tineri. Sunt jucători cu potențial, dar care necesită timp și răbdare. Sunt mulțumit de aportul și randamentul tuturor. La plusuri, aș trece dorința de afirmare și modul în care au încercat să respecte planul tactic stabilit înaintea meciului. La fel, aș sublinia atitudinea, pofta de joc și, repet, să nu uităm că venim după un cantonament solicitant. Este un proiect pe care mi l-am sunat și în care cred cu certitudine”.

Următoarele două meciuri de verificare vor avea loc la arena ”Electrica”: sâmbătă, 1 august, ora 11:00, cu Șoimii Lipova, respectiv miercuri, 5 august, tot ora 11:00, cu UVT Timișoara.

 

Echipa FC Ripensia

Newsletter

Introduceți adresa Dumneavoastră de email și vă vom ține la curent cu ultimele noutăți despre activitatea clubului Ripensia.

Campioana României

1933, 1935, 1936, 1938

Cupa României

1934, 1936

Almira
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Multidiet
Multidiet
Multidiet
Profal Industry
Signal