CORINA CHIROIU: „Suntem foarte ataşaţi de acest proiect”!

  • Născută la Timişoara, la data de 9 martie 1968
  • Membru refondator al clubului
  • Lucrează în cadrul Direcţiei de asistenţă socială a primăriei Timişoara

PAVEL VASILE CHIROIU: „Ripensia e o echipă onestă cu fotbalul”!

  • Născut la Timişoara, la data de 8 august 1973
  • Membru refondator al clubului
  • Este inginer la o companie multinaţională din domeniul comerţului

Primul contact cu Ripensia...

Corina şi Pavel Chiroiu sunt nepoţii marelui fotbalist al Ripensiei din perioada interbelică, Vasile Chiroiu. Firesc, cei doi fraţi au crescut ascultând în familie poveşti despre formaţia echipată în roşu şi galben şi despre bunicul lor, jucătorul care în tricoul lui Ripi a cucerit atât titlul de campion naţional cât şi Cupa României.

Corina Chiroiu îşi aminteşte cu regret: „Din păcate nu l-am prins în viaţă pe bunicul, căci a decedat în 1950. În schimb, am auzit numeroase poveşti de la bunica, de la alţi membri ai familiei, de la prieteni şi de la foşti colegi de-ai săi. Încă din copilărie am aflat despre Ripensia şi despre prietenia care îi unea pe cei care jucau sub stindardul clubului. Chiar la noi în casă s-au ţinut multe din chefurile organizate după victoriile echipei (n.r. - se impune precizat faptul că familia Chiroiu a locuit şi încă locuieşte în apropiere de stadionul „Electrica”, pe care a evoluat Ripensia în perioada interbelică – totodată cel care, mai aproape de anii noştri, a fost gazdă şi pentru UMT).

Aidoma surorii sale, Pavel Chiroiu are şi el un mare „of”: „Din păcate, nu am moştenit gena de fotbalist, astfel că n-am jucat niciodată altundeva decât în curtea şcolii sau pe maidan. Dar asta nu înseamnă că nu mă uit la meciuri sau că nu iubesc fotbalul. De altfel, era şi greu să fie altfel, pentru că în casă am auzit mai mereu discuţii despre bunicul, despre Ripensia şi despre campionatul mondial din 1938 la care a participat. A jucat atunci în primul meci al naţionalei României. A fost acel celebru 3-3 contra Cubei. Din nefericire, la rejucare românii au pierdut. Bunicul n-a mai fost însă pe teren în cel de-al doilea duel contra formaţiei din America Centrală”

În 2012, Corina şi Pavel s-au aflat printre membrii refondatori ai clubului nostru. Aşadar, au fost printre cei care au făcut posibilă renaşterea Ripensiei. Corina Chiroiu povesteşte cum a aflat de noul proiect: „am fost contactată de un fost coleg de serviciu, de Gheorghe Chevereşan, care ne-a spus atunci de intenţia pe care o avea domnul Radu Ienovan, de a reînfiinţa clubul. Bineînţeles, am răspuns cu mare drag şi cu mare entuziasm acestui demers. De atunci, suntem foarte ataşaţi atât de echipă cât şi de acest frumos proiect”.

Apreciază la Ripi...

Pavel Chiroiu a fost cel care a luat mai întâi cuvântul în legătură cu această temă de discuţie: „Ne-a plăcut foarte mult ideea de a construi o echipă altcumva decât exista în România! Suntem diferiţi, iar Ripensia e o echipă onestă cu ea, cu suporterii ei, cu adversarii. Ripensia e o echipă onestă cu fotbalul. Şi evoluţia ei a fost una extraordinară! A plecat din eşalonul al şaselea, iar acum se află deja în cel de-al doilea! În plus, a prins şi sferturi de finală în Cupa României, pe vremea când încă evolua în Judeţ!”...

...„le mulţumim foarte mult jucătorilor, antrenorilor şi managerilor care au depus eforturi considerabile pentru ca aceste performanţe să poată fi obţinute. Să sperăm că Ripensia va ajunge din nou campioana României. Eu asta îmi doresc!” a ţinut să adauge şi Corina Chiroiu.

Activităţi în cadrul clubului

Corina Chiroiu a precizat: „În viaţa de zi cu zi a clubului nu putem spune că ne-am implicat foarte mult, căci timpul nu ne-a permis să fim mai prezenţi. În schimb, am făcut tot ce a fost posibil şi tot ce-a ţinut de noi atunci când ne-a fost solicitat sprijinul. De exemplu, am pus la dispoziţia clubului arhiva foto personală.”

Pavel Chiroiu a continuat ideea: „în plus, am promovat mereu acest club. Le-am povestit tuturor, după reînfiinţare, despre valorile Ripensiei şi despre logica lucrurilor de la acest club. Am avut numeroşi prieteni şi colegi care au venit alături de noi pentru a susţine echipa”.

Reflecţii, împărtăşite cu alţi ripensişti...

Corina Chiroiu a mai răsfoit o filă din „albumul cu amintiri”: „din vechile poveşti, transmise de bunica mea, ştiu că mai mereu înaintea partidelor, antrenorul şi managerul formaţiei mergeau pe la casele jucătorilor pentru ai verifica dacă se odihnesc înaintea confruntărilor! Deci, seriozitatea factorilor de decizie în acest club a existat şi în trecut”! Cum de altfel, am completa noi, a rămas neschimbat peste timp şi „năravul” fotaliştilor!

De ce Ripensia?

Pavel Chiroiu e de părere că: „Ripensia nu e o echipă pe care să poţi să o urăşti, indiferent cu ce altă formaţie ţii”, iar sora sa, Corina Chioriu, a adăugat: „Timişoara merită să aibă o astfel de echipă, una valoroasă, care să facă performanţă. Ne-am dori să avem cât mai mulţi fani, pentru că valorile clubului sunt sănătoase, iar oamenii care fac parte din acest club sunt deosebiţi”!

Almira
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Multidiet
Multidiet
Multidiet
Profal Industry
Signal