Etapa a 4-a a ligii secunde a programat un nou derbi vestic pentru Ripensia. De acestă dată, roș-galbenii s-au deplasat la Arad, unde au întâlnit o echipă cu nume mare din fotbalul românesc, UTA. Partida s-a disputat pe stadionul „Motorul”, în fața a circa 700 de spectatori, printre care s-a aflat și o mică galerie timișoreană. În echipa noastră a debutat Bogdan Străuț, un jucător cu o bogată experiență în primele două eșaloane fotbalistice de la noi, legitimat în această săptămână, după ce ultima dată a jucat la ACS Poli.

Duelul a început în nota de dominare a formației antrenate de experimentatul Ionuț Popa, însă Ripi a replicat pe contraatac, în minutele 6 și 17, prin Bădăuță. Dar șuturile acestuia au fost respinse în corner de apărarea adversă. Arădenii au periclitat pentru prima oară buturile apărate de Dobre în minutul 23, când Vădrariu a pătruns în careu, dar portarul nostru a intervenit salvator și a reținut balonul.

Deschiderea scorului s-a consemnat în minutul 34, când mijlocașul utist Enescu a executat o lovitură liberă de pe dreapta, Marius Toma a respins defectuos, cu capul, iar senegalezul Samba Benga a împins mingea în plasă, din fața porții: 1-0.

Pe final de primă repriză, în minutul 41, Ripi a restabilit egalitatea, după ce Dumiter a fost faultat în careu de Petra, iar Călin Toma a transformat lovitura de pedeapsă cu un șut pe jos, bine plasat, în stânga portarului arădean, care plonjase pe colțul drept: 1-1.

În repriza secundă, UTA și-a mai creat mai multe șanse de a marca, prin Ciprian Rus, însă atacantul gazdelor nu a găsit calea spre gol. A făcut-o, însă, în minutul 80, nou intratul Alexandru Pop, care a pătruns în careu pe drepta, i-a luat prim-planul lui C. Toma și l-a învins din cădere, cu un șut pe jos, pe portarul Dobre: 2-1.

În disputa de pe malurile Mureșului au evoluat următoarele formații:

UTA (tehnician Ionuţ Popa): Bodea – Costin, Manea, Benga, Copaci – Coulibaly, Enescu – Stahl (’64, Pop), Petra (’46, Oprea), Vădrariu (’46, Janos) – Rus.

Ripensia (antrenor principal Ciprian Urican): Dobre – Ad. Popa, Străuț, M. Toma, C. Toma –Zaluschi (’65, Anghelina), Stoi  – Monea, Ungureanu, Dumiter – Bădăuță (’78, Cluci).

 

Ciprian Urican: Luăm goluri cu prea mare uşurinţă

După meci, antrenorul Ciprian Urican a făcut analiza eşecului suferit la Arad: „Luăm goluri cu prea mare uşurinţă şi asta ne costă. Când vom rezolva şi problemele defensive, atunci va fi mai bine. Păcătuim, căci avem momente de black-out. Per ansamblu, cred că am arătat ca o echipă bună. Cred că, în ciuda unor inexactităţi, am jucat bine. Ne-a lipsit însă pasa decisivă.”.

În etapa viitoare, a 5-a, Ripensia va juca acasă, cu Academica din Clinceni.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet