Duminică, 2 septembrie, în runda cu numărul 5, Ripensia a primit vizita Academicii Clinceni, cea mai productivă echipă a Ligii secunde. 17 goluri marcaseră ilfovenii înaintea confruntării, iar în partida de pe arena „Dan Păltinişanu” au confirmat forma bună pe care o traversează.

Oaspeţii au deschis scorul încă din minutul 3. Olaru a speculat o eroare apărută în compartimentul defensiv al roş-galbenilor, a recuperat un balon şi a înscris cu un şut din centrul careului, 0-1.

Ripi a dat replica în minutul 9. Şutul lui Dumiter, de la 8 metri, a fost respins de Vâlceanu. Mingea a sărit la marginea careului mare la Bădăuţă, dar execuţia acestuia n-a găsit spaţiul porţii. Până la pauză apoi, cele două formaţii s-au anihilat reciproc.

Partea secundă a întâlnirii a început la fel ca prima. Oaspeţii au reuşit să marcheze pentru 0-2 în minutul 50. Robert Ion, un fotbalist ce va împlini săptămână viitoare 18 ani, a punctat cu un şut din interiorul careului, la colţul lung.

0-3 s-a făcut trei minute mai târziu. Robert Ion a centrat în faţa porţii, de unde Horşia a finalizat simplu, cu latul.

Pentru Ripi eşecul cu Academica a fost al treilea la rând în acest debut de campionat, dar elevii lui Ciprian Urican au datoria să uite cât mai rapid acest meci...

Iată şi cele două formaţii ce au stat faţă în faţă pe „Dan Păltinişanu”...

Ripensia (antrenor Ciprian Urican): Păduraru – A. Popa (cpt.), Străuţ, M. Toma, Burdeţ – Anghelina (’52, Zaluschi), Stoi – Monea (’85, Cluci), Ungureanu, Dumiter – Bădăuţă (’67, Apro).

Academica (antrenor Ilie Poenaru): Vâlceanu – Dobrescu, Găină, Patriche (cpt.), Achim – Şut, Barbu – Olariu (’14, Horşia), Robert Ion, Nicola (’80, Şandru) – Gliga (’69, Stoica).

Ciprian Urican: „Îmi pare rău pentru că la acest meci am înşelat aşteptările suporterilor”

Eşecul înregistrat de formaţia sa l-a mâhnit pe antrenorul Ciprian Urican: „Este prima echipă care ne-a învins pentru că a fost mai bună decât noi. Nu mă aşteptam la acest rezultat şi nici la acest joc, pe care l-am prestat. Este prima înfrângere care vine în urma unei evoluţii catastrofale a noastre. Am făcut greşeli nepermise. Le-am făcut cadou primul gol, iar apoi echipa s-a prăbuşit. Doar în prima repriză jocul a fost mai echilibrat, cea de-a doua le-a aparţinut oaspeţilor, care au fost mai lucizi. Eu sunt principalul vinovat pentru prestaţia jalnică de astăzi. Le cer iertare tuturor fanilor Ripensiei, tuturor celor care trăiesc şi iubesc această echipă. De această dată le-am înşelat aşteptările şi îmi pare foarte rău pentru ei! A fost un joc pe care aş vrea să-l uităm cât se poate de repede”.

În etapa viitoare, a 6-a, Ripensia va juca în deplasare. Roş-galbenii vor întâlni o altă grupare ilfoveană din fruntea clasamentului, Sportul Snagov.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet