Miercuri, 12 septembrie, pe arena „Dan Păltinişanu”, în turul al IV-lea al Cupei României, Ripensia a pierdut după prelungiri în faţa concitadinei ASU Politehnica Timişoara, scor 1-2.

Iată şi cele două formaţii ce au stat faţă în faţă pe marele oval timişorean...

Ripensia (director sportiv Radu Suciu): Păduraru – A. Popa, Străuţ, M. Toma, C. Toma (cpt.) – Burdeţ, Apro – Monea (’110, Bărîcă), Anghelina (’98, Zaluschi), Ungureanu (’35, Bădăuţă) – Dumiter.

ASU Politehnica (antrenor Cosmin Petruescu): Murariu – Nicolescu, Mera (cpt.) (’78, Bănică), Scutaru, Cojocaru – Vidrăsan, A. Ignea (’110, Lazea) – Bedea, Bozian, Schieb (’18, Miholca, ’90 Ghinescu) – Velici.

Alb-violeţii au început mai bine partida, iar în minutul 8 au expediat primul şut pe spaţiul porţii. Bedea a pătruns pe partea stângă şi de la 18 metri a trimis direct în braţele lui Păduraru. Poliştii au deschis scorul zece minute mai târziu. Bozian a recuperat un balon în marginea careului mic şi a trimis apoi cu latul, în poartă.

După golul încasat, Ripi a preluat iniţiativa. Mai întâi, a fost aproape de egalare în minutul 27. Dumiter a profitat de o neînţelegere între Mera şi Murariu, însă „lobul” trimis de atacantul roş-galbenilor a trecut pe lângă stâlpul din stânga.

1-1 s-a făcut până la urmă în minutul 41. Dumiter a fost faultat în careu, iar Bădăuţă a transformat lovitura de la 11 metri, cu un şut plasat, în colţul din dreapta.

Partea a doua a întâlnirii a fost la fel de echilibrată, ocazii fiind consemnate de ambele părţi. Din păcate, echipa noastră a rămas în inferioritate numerică în mintul 71. Străuţ a văzut direct cartonaşul roşu, după un fault comis asupra lui Miholca. Dar remiza înregistrată pe tabelă, 1-1, a fost păstrată de băieţii noştri la finalul celor 90 de minute, în ciuda omului în minus.

În prelungiri, Ripi a început mai bine. Ajuns în careul advers, Dumiter a ţintit transversala. La poarta cealaltă, alb-violeţii au avut mai multă precizie. În minutul 95, după un balon respins în faţă de Păduraru, la o reluare a lui Niculescu, Bozian, atent, a înscris din apropiere cel de-al doilea său gol în acest meci, totodată, al doilea al formaţiei sale. Băieţii noştri n-au cedat nici la 1-2 şi au încercat, cu om în minus, să pună presiune pe adversari. Iar în minutul 113, Zaluschi a fost la doar câţiva centimetri de a egala din nou. Şutul decarului roş-galbenilor a nimerit, la fel precum mai devreme cel al lui Dumiter, doar transversala.

Radu Suciu: Echilibrul s-a rupt în momentul eliminării

După meci, directorul sportiv al formaţiei noastre, Radu Suciu, a efectuat o scurtă analiză a confruntării: „Echilibrul s-a rupt în momentul eliminării. A contat enorm acest lucru, mai ales că Ripensia şi ASU Politehnica sunt două echipe de valori apropiate. Sunt două echipe care au şi jucat bine astăzi, cu construcţie, cu o posesie bună şi de o parte şi de alta. Repet, eliminarea a fost decisivă. Acolo s-a rupt echilibrul. Noi am fost nevoiţi să ne adaptăm acestui handicap. Şi am făcut-o atât cât am putut. Dar, după minute de presiune, a fost de ajuns o eroare pentru a încasa un gol decisiv”.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet