Sâmbătă, 15 septembrie, în runda a 7-a a Ligii a II-a, Ripensia a obţinut primul succes  pe teren propriu în acest sezon. Pe „Dan Păltinişanu”, formaţia noastră a trecut de CS Baloteşti cu scorul de 2-1.

Iată şi cele două garnituri utilizate de cei doi tehnicieni...

Ripensia (director sportiv Radu Suciu): Rădulescu – A. Popa (’82, Bărîcă), M. Toma, Apro, C. Toma (cpt.) – Burdeţ, Anghelina – Monea (’82, Mansour), Zaluschi, Bădăuţă (’71, Popovici) – Dumiter.

Baloteşti (antrenor Fănel Nofitovici): Fulga – Dedu, Flămânzeanu, Marciuc (cpt.), C. Mihai – V. Niculae (’85, Filip), Neagu, Ghiţă, Vasile Nicolae – Paraschiv (’55, Stoica), Predescu.

Aflaţi într-o situaţie dificilă, cu doar două punte în cont după primele şase runde, oaspeţii au venit hotărâţi să-şi îndrepte situaţia la Timişoara. Astfel, prima ocazie a fost trecută în contul ilfovenilor. În minutul 2, mijlocaşul Neagu a şutat de la 25 de metri, dar mingea a ocolit poarta. Ripi a răspuns prin Dumiter, care în minutule 8 şi 16 a ratat două bune oportunităţi. Apoi Predescu a trimis cu o lovitură de cap mingea tot alături. Acelaşi Dumiter şi-a prelungit în minutul 22 prea mult un balon, lucrat frumos de echipa noastră, după un efort colectiv, astfel că goalkeeperul vizitatorilor, Fulga, a reuşit să-l reţină. O intervenţie la fel de utilă, dar mult mai spectaculoasă a avut şi Rădulescu în minutul 28. Neagu a fost cel care a şutat plasat, însă portarul nostru a scos mingea de lângă stâlpul din dreapta sa.

Finalul primei părţi le-a aparţinut roş-galbenilor. Călin Toma & co. şi-au înghesuit adversarii în propria jumătate, dar ocaziile pe care şi le-au creat au rămas nefructificate, astfel că la pauză tabela arăta în continuare un scor alb, 0-0.

Repriza a doua s-a reluat în aceleaşi coordonate, cu Ripi la timona partidei. Cum era şi firesc în aceste condiţii, golul, care tot „plutea” prin aer, a picat în poarta celor de la CS Baloteşti în minutul 52. Claudiu Apro a transformat magistral o lovitură liberă de la 25 de metri. „Torpila” trimisă de fundaşul nostru a scuturat plasa, sub transversală, 1-0. Ripensiştii au mai irosit apoi alte câteva oportunităţi de a-şi majora avantajul. Bădăuţă, Dumiter şi Monea au ratat câteva ocazii importante. De partea cealaltă, contrar cursului jocului, ilfovenii au profitat de prima şansă pe care şi-au creat-o în mitanul secund. În minutul 75, după o centrare deviată de pe partea dreaptă, mingea a ajuns în centrul careului la Predescu, atacantul oaspeţilor restabilind apoi egalitatea, 1-1.

Golul încasat a atârnat greu în economia partidei, dar roş-galbenii n-au renunţat la luptă, sperând că pot din nou întoarce jocul în favoarea lor. Iar încrederea le-a fost răsplătită în ultimul minut de joc. După o centrare de pe partea dreaptă, Dumiter, aflat în careu, a marcat cu o lovitură de cap şi a stabilit scorul final, 2-1!

Radu Suciu: „Cele trei puncte contează enorm pentru moralul jucătorilor”

După frumoasa victorie în faţa celor de la CS Baloteşti, directorul sportiv al Ripensiei, Radu Suciu, a fost cel care a tras concluziile: „Cele trei puncte obţinute în faţa ilfovenilor contează enorm pentru moralul jucătorilor noştri. Fiecare punct din acest campionat l-am obţinut cu foarte multă suferinţă. E adevărat, întotdeauna punctele se obţin cu sudoare, dar parcă alţii le obţin mai uşor, fără atâtea emoţii. Asta înseamnă că echipa noastră se află încă în perioada de construcţie”.

În următoarea etapă, a 8-a, Ripensia va evolua în deplasare, la Pandurii Târgu Jiu.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet