Ripensia a suferit cel de-al patrulea eşec în acest sezon de Liga a II-a. În runda a 8-a, formaţia noastră a cedat cu scorul de 5-2 în deplasare, la Pandurii Târgu Jiu.

După un început de partidă echilibrat, gazdele au deschis scorul în minutul 19, prin Tudoran. Ripi a reuşit să restabilească egalitatea în minutul 34. Marian Anghelina a executat perfect o lovitură liberă de la 25 de metri, balonul lovind şi transversala înainte de a intra în poartă. În ultimul minut (45) al primei reprize, amfitrionii au preluat din nou conducerea. Atacantul francez Nsiah a fost cel care a finalizat un contraatac al gorjenilor.

3-1 s-a făcut după pauză, în minutul 56. Acelaşi Nsiah a marcat, cu un şut din interiorul careului. Trei minute mai târziu, centralul partidei, Iuliana Demeterescu, a dictat o dublă eliminare. Denis Brânzan, de la gazde, şi Marius Toma au văzut direct cartonaşul roşu, după o altercaţie la mijlocul terenului. În minutul 65, Pandurii a reuşit golul al patrulea. A marcat, tot în urma unui contraatac, Blejdea. Formaţia noastră a redus apoi din diferenţă, cu un sfert de oră înainte de final. Călin Toma a înscris dintr-un penalti, obţinut după un henţ comis în careu de către Raicu. Scorul final a fost stabilit în ultimul minut de joc. Pârvulescu a reuşit să marcheze, cu o reluare din marginea careului mic.

Iată şi cele două formaţii care s-au înfruntat pe arena din Târgu Jiu...

Pandurii (antrenor Adrian Bogoi): M. Cotolan – N. Cotolan, Ciobanu, Konate, Vasilescu – Raiciu, Brânzan (cpt.), Trancă – Tudoran (’78, Popescu), Pîrvulescu (’89, Raşoveanu), Nsiah (’62, Blejdea).

Ripensia (director sportiv Radu Suciu): Rădulescu – A. Popa (’82, Mansour), M. Toma, Burdeţ, Apro (’89, Bărîcă), C. Toma (cpt.) – Monea, Zaluschi, Anghelina, Bădăuţă (’77, Popovici) – Dumiter.

Radu Suciu: „Înfrângerea este dureroasă, dar nu trebuie să dramatizăm”

Directorul sportiv al Ripensiei, Radu Suciu, a tras concluziile după înfrângerea suferită la Târgu Jiu: „Înfrângerea este dureroasă prin prisma scorului. Dar, ca organizare a jocului, ca joc, nu pot să spun că a fost rău. Au fost foarte multe momente bune, în special în prima repriză. Din păcate, chiar dacă am cunoscut punctele lor forte, nu am reușit să le contracarăm. De data aceasta au apărut mai multe erori individuale decât de obicei și au fost decisive. Iar apoi, la 3-1, după eliminare, au apărut mai multe spații. Noi trebuia să atacăm, deși știam că sunt foarte periculoși jucătorii lor de pe cele două benzi. Am riscat și nu am reușit să contracarăm atuul lor. S-a făcut 4-1, dar am revenit iarăși. La 4-2, jocul era deschis. Din păcate, am greșit din nou în apărare, iar ei ne-au taxat pe contraatac. În acel moment jocul s-a încheiat. Au fost prea multe erori individuale în faze importante. E neplăcută înfrângerea, mai ales la scorul ăsta, dar trebuie să fim realiști. Trebuie să ne vedem, și atunci când câștigăm, limitele, să cântărim cât a fost șansă și cât am meritat. La fel și la înfrângere, nu trebuie să cădem în extrema cealaltă. Trebuie să căutăm cauzele și nu trebuie să dramatizăm, chiar dacă scorul a fost 5-2. Trebuie să fim realiști. Eu așa am văzut jocul, cu foarte multe momente bune ale noastre, în special în prima repriză”.

Următoarea partidă a Ripensiei va fi pe teren propriu. În etapa a 9-a a ligii secunde, roş-galbenii vor primi vizita celor de la Metaloglobus Bucureşti.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet