Sâmbătă, 29 septembrie, în runda a 9-a a Ligii a II-a, Ripensia a pierdut pe teren propriu, cu scorul de 0-1, în faţa celor de la Metaloglobus Bucureşti.

Iată şi cele două echipe care s-au înfruntat pe arena „Dan Păltinişanu”...

Ripensia (director sportiv Radu Suciu): Păduraru – A. Popa (’54, Popovici), Străuţ, Apro, C. Toma (cpt.) – Burdeţ, Anghelina – Monea (’81, Cluci), Zaluschi, Bădăuţă (’64, Mansour) – Dumiter.

Metaloglobus (antrenor Bogdan Andone): Geantă – Pham-Huy, Buzea, Caramalău, Sava (cpt.) – Culda (’56, Niculae), Mino, O. Herea, Costache (’65, Ghenovici), Vlad – Marek (’74, Panait).

Partida a debutat într-o notă de echilibru, dar echipa noastră a dominat teritorial. Din păcate, posesia prelungită nu a dus la crearea de ocazii importante. Singura situaţie care le-a dat emoţii vizitatorilor în primul mitan a apărut în minutul 14, atunci când Marian Anghelina a şutat plasat de la 18 metri, dar goalkeeper-ul Robert Geantă a izbutit să respingă de lângă stâlpul din stânga sa.

Partea secundă a întâlnirii a fost mai animată. Acelaşi Marian Anghelina a dat primele emoţii oaspeţilor, tot cu un şut din afara suprafeţei de 16 metri, dar mingea a poposit în braţele portarului bucureştean. Tot goalkeeper-ul Metaloglobusului a fost cel care a respins după o oră de joc şi şutul expediat de la 25 de metri de Popovici.

Un minut mai târziu, formaţia noastră a rămas în inferioritate numerică. Adrian Zaluschi a încasat cel de-al doilea cartonaş galben, după un fault comis la jumătatea terenului. De superioritatea numerică au profitat vizitatorii. În minutul 68, la un duel pentru balon între căpitanul nostru Călin Toma şi atacantul Albert Malek, centralul Marius Omuţ a dictat lovitură de la 11 metri în favoarea oaspeţilor. George Păduraru a fost foarte aproape de a para apoi penaltiul. Valentin Ghenovici a şutat de la punctul cu var spre bara din stânga, goalkeeper-ul nostru a intuit colţul, dar, din păcate, intervenţia sa nu a reuşit să oprească balonul din drumul spre gol, 0-1.

În minutul 72, egalitatea numerică a fost restabilită, după ce japonezul Metaloglobusului, Mino Sota, a văzut direct cartonaşul roşu pentru o intervenţie dură.

Finalul de partidă ne-a aparţinut. Dar execuţiile lui Străuţ (min. 74), Apro (77), Dumiter (80), Cluci (90+3) şi Mansour (90+4) fie au fost blocate de către defensiva vizitatorilor, fie nu şi-au atins ţinta.

Radu Suciu: „Jocul Ripensiei a fost modest, inhibat, fricos”

După eşecul suferit în faţa celor de la Metaloglobus, directorul sportiv al Ripensiei, Radu Suciu, a tras concluziile: „Jocul Ripensiei a fost modest. A fost modest, inhibat, fricos. Din păcate, nu am fost capabili să dăm curaj şi încredere echipei, din această cauză s-a jucat fricos. Am îndrăznit prea puţin. Tot din frică, am verticalizat prea puţin. Am aruncat multe mingi în afara terenului, mingi care puteau fi jucate, fie cu portarul, fie cu alţi coechipieri. Asta s-a văzut, o timorare, o lipsă de încredere. Care sunt cauzele? Una dintre ele e, sigur, situaţia din clasament. Şi programul ce urmează e unul dificil. Alta cauză poate fi lipsa rezultatelor, a rezultatelor pe care ni le-am dori. De aici pleacă acea lipsă de încredere”.

În următoarea etapă, a 10-a, Ripensia va evolua în deplasare, la Chindia Târgovişte.

Articole recente

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet