Miercuri, 10 octombrie, în runda a 11-a, una intermediară, a ligii secunde, Ripensia a primit vizita celor de la Energeticianul.  Partida a fost exact aşa cum se şi anunţa, echilibrată. După o primă repriză în care ambele formaţii s-au anihilat reciproc, singurele ocazii mai importante consemnându-se în urma unor şuturi de la distanţă, în partea secundă ritmul s-a intensificat. Debutul mitanului secund le-a aparţinut oaspeţilor. Vizitatorii au reuşit să deschidă scorul în minutul 59. Marian Stoenac, intrat pe teren cu doar câteva minute înainte, a înscris cu un şut bine plasat, de la 18 de metri.

După golul încasat, roş-galbenii au răsturnat situaţia pe teren. Au preluat iniţiativa şi au împins treptat jocul către poarta adversă. Iat în minutul 89, munca le-a fost răsplătită. După o lovitură liberă indirectă, mişcată scurt, Claudiu Apro a expediat un şut de la 20 de metri ce l-a lăsat fără replică pe goalkeeper-ul Energeticianului, Bogdan Miron şi a stabilit rezultatul final, 1-1.

Pentru Ripensia, remiza a întrerupt un şir negativ de trei eşecuri la rând. Pentru Claudiu Apro a fost cel de-al doilea său gol stagional (pe primul l-a înscris în victoria cu CS Baloteşti, 2-1).

Iată şi cele două echipe care s-au înfruntat pe arena „Dan Păltinişanu”...

Ripensia (director sportiv Radu Suciu): Dobre – A. Popa, Străuţ, M. Toma, C. Toma (cpt.) – Stoi (’67, Apro), Anghelina (’77, Kawagoe) – Popovici, Cluci (’61, Monea), Dumiter – Mansour.

Energeticianul (antrenor Bogdan Andone): Miron – Tomozei (’62, Leasă), Lung (cpt.), Achim, Dragu – Cristea, Tudorache – Neacşa (’56, Stoenac), Cioiu (’75, Ninu), Manole – Neagu.

Radu Suciu: „Am obţinut un punct important”

După remiza cu Energeticianul, directorul sportiv al Ripensiei, Radu Suciu, a tras concluziile: „Am obţinut un punct important, dată fiind penuria de jocuri câştigătoare de până acum. E  foarte important pentru moral, cu atât mai mult, cu cât am întâlnit o formaţie cu pretenţii, o echipă bună. I-am văzut în mai multe meciuri şi pot să spun că Energeticianul are jucători valoroşi pentru nivelul Ligii a II-a. Am dat, mai mult ca altă dată, dovadă de putere de luptă şi de încredere. Aceste elemente corelate ne-au ajutat să revenim şi să egalăm. Este îmbucurător, căci altă dată nu am avut această forţă. De data asta am crezut mult mai mult în forţele noastre. E important şi sperăm să ne ţină în continuare”.

În următoarea etapă, a 12-a, Ripensia va evolua în deplasare, dar tot pe „Dan Păltinişanu”, căci va înfrunta concitadina ASU Politehnica. Derbiul Timişoarei se va juca duminică, 14 octombrie, la ora 18.00.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet