fShare
0

Ripensia a triumfat în derbiul Timişoarei! Roş-galbenii s-au impus cu 1-0 în faţa celor de la ASU Politehnica, graţie unui gol marcat în primul mitan. În minutul 32, Alexandru Popovici a scăpat singur spre buturile alb-violeţilor, l-a driblat pe goalkeeper-ul Murariu, ieşit în întâmpinare, şi a trimis în poarta goală. Pentru jucătorul sosit în această toamnă la echipa noastră a fost primul gol marcat în tricoul Ripensiei. O altă premieră a fost titularizarea fundaşului de 18 ani, Darius Ţieranu, venit şi el la gruparea noastră în urmă cu mai puţin de două luni.

N-a fost însă o premieră faptul că am încheiat partida în doar zece jucători. În ultimul minut de joc, când se pregătea să iasă de pe teren pentru a fi schimbat, Mansour a încasat cel de-al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat. A fost cel de-al patrulea „roşu” în ultimele cinci partide jucate în campionat pentru formaţia noastră.

Mai important a fost însă faptul că Ripensia a pus capăt unui şir de patru meciuri consecutive fără victorie. Cele trei puncte obţinute au dus echipa până pe locul 14 în clasament.

Victoria a fost prima obţinută de roş-galbeni în faţa celor de la ASU Politehnica într-un meci de campionat. Precedentul succes se consemnase într-un joc contând pentru Cupa României, în 2015.

În fine, un alt eveniment demn de semnalat este faptul că Ripensia a încheiat primul meci de campionat fără gol primit după o pauză mai lungă de un an. Precedenta partidă în care poarta noastră a rămas neperforată s-a consemnat în runda a 3-a a ediţiei trecute a Ligii a II-a. Pe 19 august 2017, Ripi a obţinut un succes cu 2-0 în dauna Sportului Snagov. Din formula utilizată atunci s-au aflat şi acum pe teren doar patru jucători, Adrian Popa, Călin Toma, Andrei Dumiter şi Adrian Zaluschi!

Iată însă cele două formaţii care s-au înfruntat duminică, 14 octombrie, în derbiul Timişoarei din runda a 12-a a ligii secunde...

ASU Politehnica (antrenor Cosmin Petruescu): Murariu – Nicolescu, Coadă (’63, Bănică), Scutaru (cpt.), Cherecheş – Ignea, Vidrăsan – Bedea, Bozean, Plămadă (’78, Miholca) – Velici.

Ripensia (director sportiv Radu Suciu): Păduraru – A. Popa, Ţieranu, M. Toma, C. Toma (cpt.) – Burdeţ, Apro – Popovici (’72, Zaluschi), Anghelina, Dumiter (’90+2, Monea),– Mansour.

Radu Suciu: „Jucătorii au câştigat într-un moment extraordinar de important pentru noi toţi”

Directorul sportiv al Ripensiei, Radu Suciu, a tras concluziile după victoria obţinută în faţa celor de la ASU Politehnica: „A venit soarele şi pe strada noastră, într-un moment foarte important. Aşa cum le-am spus jucătorilor înainte de meci, este jocul lor, ei, şi numai ei, trebuie să-l câştige. Şi aşa s-a şi întâmplat. Meritul, aproape exclusiv, este al lor. Noi, banca tehnică, putem spune doar că am avut o oarecare inspiraţie. Ei însă trebuiau să câştige acest meci şi să arate că reprezintă ceva în oraşul ăsta ca jucători. Au făcut-o şi îi felicit pentru acest lucru! Jucătorii au câştigat într-un moment extraordinar de important pentru noi toţi. Am învins o echipă foarte bună, din punctul meu de vedere.”.

Următoarea partidă a Ripensiei va fi pe teren propriu. În etapa a 13-a a ligii secunde, roş-galbenii vor primi vizita celor de la Universitatea Cluj. Confruntarea cu „şepcile roşii” va avea loc joi, 18 octombrie, de la ora 19.00, pe arena „Dan Păltinişanu”.

fShare
0
Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet