Ripensia a triumfat în derbiul Timişoarei! Roş-galbenii s-au impus cu 1-0 în faţa celor de la ASU Politehnica, graţie unui gol marcat în primul mitan. În minutul 32, Alexandru Popovici a scăpat singur spre buturile alb-violeţilor, l-a driblat pe goalkeeper-ul Murariu, ieşit în întâmpinare, şi a trimis în poarta goală. Pentru jucătorul sosit în această toamnă la echipa noastră a fost primul gol marcat în tricoul Ripensiei. O altă premieră a fost titularizarea fundaşului de 18 ani, Darius Ţieranu, venit şi el la gruparea noastră în urmă cu mai puţin de două luni.

N-a fost însă o premieră faptul că am încheiat partida în doar zece jucători. În ultimul minut de joc, când se pregătea să iasă de pe teren pentru a fi schimbat, Mansour a încasat cel de-al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat. A fost cel de-al patrulea „roşu” în ultimele cinci partide jucate în campionat pentru formaţia noastră.

Mai important a fost însă faptul că Ripensia a pus capăt unui şir de patru meciuri consecutive fără victorie. Cele trei puncte obţinute au dus echipa până pe locul 14 în clasament.

Victoria a fost prima obţinută de roş-galbeni în faţa celor de la ASU Politehnica într-un meci de campionat. Precedentul succes se consemnase într-un joc contând pentru Cupa României, în 2015.

În fine, un alt eveniment demn de semnalat este faptul că Ripensia a încheiat primul meci de campionat fără gol primit după o pauză mai lungă de un an. Precedenta partidă în care poarta noastră a rămas neperforată s-a consemnat în runda a 3-a a ediţiei trecute a Ligii a II-a. Pe 19 august 2017, Ripi a obţinut un succes cu 2-0 în dauna Sportului Snagov. Din formula utilizată atunci s-au aflat şi acum pe teren doar patru jucători, Adrian Popa, Călin Toma, Andrei Dumiter şi Adrian Zaluschi!

Iată însă cele două formaţii care s-au înfruntat duminică, 14 octombrie, în derbiul Timişoarei din runda a 12-a a ligii secunde...

ASU Politehnica (antrenor Cosmin Petruescu): Murariu – Nicolescu, Coadă (’63, Bănică), Scutaru (cpt.), Cherecheş – Ignea, Vidrăsan – Bedea, Bozean, Plămadă (’78, Miholca) – Velici.

Ripensia (director sportiv Radu Suciu): Păduraru – A. Popa, Ţieranu, M. Toma, C. Toma (cpt.) – Burdeţ, Apro – Popovici (’72, Zaluschi), Anghelina, Dumiter (’90+2, Monea),– Mansour.

Radu Suciu: „Jucătorii au câştigat într-un moment extraordinar de important pentru noi toţi”

Directorul sportiv al Ripensiei, Radu Suciu, a tras concluziile după victoria obţinută în faţa celor de la ASU Politehnica: „A venit soarele şi pe strada noastră, într-un moment foarte important. Aşa cum le-am spus jucătorilor înainte de meci, este jocul lor, ei, şi numai ei, trebuie să-l câştige. Şi aşa s-a şi întâmplat. Meritul, aproape exclusiv, este al lor. Noi, banca tehnică, putem spune doar că am avut o oarecare inspiraţie. Ei însă trebuiau să câştige acest meci şi să arate că reprezintă ceva în oraşul ăsta ca jucători. Au făcut-o şi îi felicit pentru acest lucru! Jucătorii au câştigat într-un moment extraordinar de important pentru noi toţi. Am învins o echipă foarte bună, din punctul meu de vedere.”.

Următoarea partidă a Ripensiei va fi pe teren propriu. În etapa a 13-a a ligii secunde, roş-galbenii vor primi vizita celor de la Universitatea Cluj. Confruntarea cu „şepcile roşii” va avea loc joi, 18 octombrie, de la ora 19.00, pe arena „Dan Păltinişanu”.

Articole recente

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet