Joi, 18 octombrie, în runda cu numărul 13 a ligii secunde, Ripensia a încheiat la egalitate, 1-1, cu Universitatea Cluj.

Scorul a fost deschis de către oaspeţi, cu puţină vreme înainte de pauză. În minutul 42, după o centrare din banda draptă, Dorin Goga a reuşit să marcheze cu o reluare din careul mic. Egalarea a venit în minutul doi al prelungirilor patidei. După un corner de pe dreapta, bătut de căpitanul Călin Toma, şi o aşezare apoi în careul mic, Andrei Dumiter a trimis în plasă din apropiere. A fost al 5-lea gol stagional pentru atacantul ce poartă numărul nouă pe tricou!

Iată şi cele două echipe care s-au înfruntat pe arena „Dan Păltinişanu”...

Ripensia (director sportiv Radu Suciu): Păduraru – A. Popa, Străuţ, M. Toma (’64, Ţieranu), C. Toma (cpt.) – Burdeţ, Apro – Popovici, Anghelina (’77, Bădăuţă), Cluci (’66, Zaluschi) – Dumiter.

„U” Cluj (antrenor Adrian Falub): Dur-Bozoancă – Takacs (’40, A. Coman), Abrudan, Cordoş, Berci – Giurgiu (cpt.), Florescu – Haţiegan, Goga (’75, Greu), Gavra – M. Coman (’79, Sepsi).

Aşadar, Ripensia a slavat în prelungiri un punct în faţa experimentatei echipe a clujenilor. S-a demonstrat astfel încă o dată că statistica e greu de înfrânt. A fost cel de-a 20-a confruntare în care Ripensia nu a pierdut în faţa ardelenilor! Au fost 16 victorii ale roş-galbenilor şi patru remize. Singurul eşec s-a produs pe data de 25 aprilie 1925. La Timişoara, „U” s-a impus atunci cu 2-1.

Radu Suciu: „A fost un egal norocos”

După remiza cu „şepcile roşii”, directorul sportiv al Ripensiei, Radu Suciu, a tras concluziile: „A fost un egal norocos. Şi noi, la rândul nostru, altă dată am păţit-o, tot pe final. Am făcut un joc temător, nu ştiu de ce. Este, însă, o problemă veche. Vom vedea dacă vom reuşi, încet, încet, să o corectăm. Nu cred că ar fi trebuit să jucăm aşa temători, mai ales după partida cu ASU din etapa trecută. Atunci când am vrut să forţăm, să pasăm, nu ne-a ieşit. E adevărat, pe mine m-a surprins U Cluj cu presingul pe care l-a făcut. Nu l-am văzut în meciurile anterioare. Noi, nu am reuşit să-l dejucăm, nu am reuşit să jucăm cu mingi periculoase peste apărare, aşa cum ne-am propus. Au fost mingi trimise de multe ori fără adresă, nesincronizări între cel care pasa şi cel care pleca. Una peste alta, un joc modest al nostru. E îmbucurător, însă, că am stat bine în teren. Nu am ce să le reproşez băieţilor din acest punct de vedere. Singurul lucru deranjant a fost frica de joc”.

În următoarea etapă, a 14-a, Ripensia va evolua în deplasare, la Aerostar Bacău.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet