Vineri,  2 noiembrie, în runda cu numărul 15 a ligii secunde, Ripensia a încheiat la egalitate, 1-1, partida disputată împotriva celor de la FC Aregş.

Meciul a început într-o notă de echilibru, ocaziile succedându-se la cele două porţi. Prima şansă i-a aparţinut lui Dorinel Oancea, care a şutat din voleu, în forţă. Însă, goalkeeper-ul Ripensiei, George Păduraru, a fost la post şi a deturnat peste transversală „bomba” expediată din marginea careului. În minutul 9, în celălalt careu, Andrei Dumiter a şutat din colţul din dreapta al suprafeţei de 16 metri, dar celălalt portar, Octavian Popescu a reuşit să-şi salveze echipa.

Scorul a fost deschis în finalul primului mitan. Oaspeţii au reuşit să marcheze în minutul 43, când Dorinel Oancea a şutat plasat de la marginea careului, în colţul din stânga.

Până la pauză, roş-galbenii au fost la un pas de egalare. După o fază fixă, bătută în careu, şi o recentrare în marginea suprafeţei de şase metri, Alin Burdeţ a trimis peste transversală.

În partea secundă, timişorenii au alergat într-una după egalare. Andrei Dumiter a fost cel mai periculos jucător al bănăţenilor, dar vârful ce poartă tricoul cu numărul 9 nu a izbutit să-l învingă pe Octavian Popescu în minutele 51, 59 şi 70. De asemenea, Alin Burdeţ a avut încă o mare şansă, dar şutul său din interiorul caruelui a fost parat de acelaşi „cerber” aflat între buturile argeşenilor.

Până la urmă egalarea a venit în final de meci. În minutul 88, cel mai periculos ripensist, Andrei Dumiter, a fost faultat în careu de către Ionuţ Mihăiescu, iar centralul Florin Mazilu a arătat promt spre punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu sânge rece de Călin Toma, cu un şut pe centrul porţii. A fost al 4-lea penalti pe care căpitanul Ripensiei îl fructifică în acest tur de campionat. A fost însă pentru prima oară când roş-galbenii au obţinut şi punct după un meci în care au beneficiat de un 11 metri. În precedentele trei cazuri, partidele s-au soldat cu eşecuri. Toate au fost în deplasare, la UTA (1-2, etapa a 4-a), la Pandurii (2-5, etapa a 8-a) şi la Chindia (2-4, etapa a 10-a).

Iată însă formaţiile care s-au înfruntat vineri pe arena „Dan Păltinişanu”...

Ripensia (antrenor secund Iulian Munteanu): Păduraru – A. Popa, Străuţ, Hecsko, C. Toma (cpt.) – Burdeţ, Apro (’80, Bădăuţă) – Popovici (’60, Unguranu), Zaluschi, Cluci (’46, Monea) – Dumiter.

FC Argeş (antrenor principal Emil Săndoi): O. Popescu – Tofan, Hreniuc (’69, Mihăescu), Şerbănică, Stan – Oancea, V. Gheorghe (’81, Panait), Costin (cpt.) Năstăsie (’58, Şerban) – Barbu, Buhăescu.

Aşadar, Ripensia a obţinut o nouă remiză pe teren propriu. A fost al treilea rezultat consecutiv de 1-1 acasă, pe „Dan Păltinişanu”, după egalurile înregistrate cu Energeticianul, în etapa a 11-a, şi „U” Cluj, în cea de-a 13-a. Toate cele trei partide au avut un scenariu identic: cu oaspeţii deschizând scorul, pentru ca mai apoi, pe finalul întâlnirilor, băieţii noştri să dea dovadă de forţă mentală, restabilind egalitatea de fiecare dată!

Iulian Munteanu: „Băieţii au crezut până în ultimul moment”

După remiza cu alb-violeţii din Piteşti, antrenorul secund al Ripensiei, Iulian Munteanu, a tras concluziile: „Mă bucur din suflet pentru băieţi, pentru că şi-au dorit foarte tare să nu piardă această partidă! Pentru noi, de-acum înainte, fiecare punct contează în acest final de tur. Băieţii au crezut până în ultimul moment că pot să întoarcă rezultatul. În opinia mea, acest punct, e mai mult decât meritat. Cred că am fi meritat chiar victoria. Am avut câteva ocazii pe care le-am ratat cu nonşalanţă”.

În următoarea etapă, a 16-a, Ripensia va evolua în deplasare, la Petrolul Ploieşti.

De luni, 5 noiembrie, echipa noastră va fi condusă de pe banca tehnică de către noul antrenor principal, Alexandru Pelici. Mult succes!

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet