Vineri, 9 noiembrie, pe arena „Ilie Oană” din Ploieşti, în runda a 16-a a ligii secunde, Ripensia a cedat cu scorul de 1-0 în faţa Petrolului.

Partida a avut două momente „cheie”, ambele derulându-se în debuturile celor două reprize. În startul meciului, gazdele au reuşit să marcheze unicul gol al confruntării, în urma unei faze fixe. În minutul 4, după un corner, fundaşul Antoche, a înscris cu o lovitură de cap, din colţul din dreapta al careului mic, plasând balonul lângă stâlpul din stânga. În prealabil însă, apărătorul ploieştean a comis fault în atac, asupra lui Alin Burdeţ, fără însă ca arbitrul Vlad Băban să fluiere.

Al doilea moment cu însemnătate s-a petrecut în debutul părţii secunde. Goalkeeper-ul Ştefan Dobre a fost eliminat în minutul 48, după o ieşire la 25 de metri şi un presupus fault asupra lui Ştefănescu.

S-a încheiat aşadar 1-0 în favoarea amfitrionilor, după un meci tern.

Iată şi cele două formaţii...

Petrolul (antrenor Octavian Grigore): Tordai – Olaru, Antoche, Plămadă, Ţigănaşu – Chindriş (cpt.), Danci – C. Herea (’67, Lumu), Ştefănescu (’81, N. Popescu), Saim Tudor (’81, Grecu) – Arnăutu.

Ripensia (antrenor Alexandru Pelici): Dobre – A. Popa, Străuţ, Hecsko, C. Toma (cpt.) – Burdeţ, Apro (’46, Anghelina) – Popovici (’51, Păduraru), Zaluschi (’81, Ungureanu), Cluci – Mansour.

Alexandru Pelici: „Am făcut un joc slab”

Antrenorul principal al Ripensiei, Alexandru Pelici, a tras concluziile după eşecul de la Ploieşti: „Lăsând la o parte greşelile de arbitraj de la gol şi de la eliminare, am făcut un joc slab. Am luat un gol rapid, un gol care parcă ne-a turnat plumb în picioare. Apoi am fost fricoşi, nu am îndrăznit, nu am reuşit mai nimic din ceea ce ne-am propus. Am făcut foarte multe greşeli tehnice, individuale. Petrolul a dominat meciul, de la un capăt la celălalt. Rămân, însă, în discuţie cele două măsuri. Nu au fost luate deciziile corecte şi cred că se poate vorbi de o viciere de rezultat, căci nu i-a împiedicat nimeni pe cei de la Petrolul să marcheze la ocaziile pe care şi le-au creat ulterior. S-a încheiat 1-0, cu un gol dintr-o eroare, după un fault clar la Burdeţ. Una peste alta, noi trebuie să lăsăm de-o parte greşelile de arbitraj şi să analizăm ceea ce e de analizat în jocul nostru. Am făcut foarte multe greşeli, am fost fricoşi, timoraţi. Sperăm ca jocul nostru să crească în etapele ce urmează. Trebuie să avem curaj, să jucăm fotbal, pentru că trebuie să facem puncte”.

În runda viitoare, cea de-a 17-a, Ripensia va juca acasă împotriva formaţiei CS Mioveni.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet