Sâmbătă, 17 noiembrie, Ripensia UVT a primit vizita unei echipe aflate într-o formă sportivă excelentă, CS Mioveni. Trupa din Argeș a venit la Timișoara după o serie pozitivă de cinci partide consecutive fără înfrângere, totodată după patru victorii la rând.

Prima ocazie a partidei le-a aparținut oaspeților. În minutul 4, Valentin Balint a șutat din interiorul careului, din dreapta, în plasa laterală. Roș-galbenii au oferit replica după primul sfert de oră. O centrare de pe dreapta trimisă paralel cu linia porții, în marginea careului mic, nu a putut fi ajunsă de Mansour.  După o jumătate de oră de joc, elevii luiu Iordan Eftimie au creat din nou emoții gazdelor. Fundașul dreapta, Szabolcs Kilyen, a trimis înalt în careu dintr-o lovitură liberă de la 40 de metri, iar goalkeeper-ul Iulius Rădulescu a reușit să respingă mingea, care apoi a lovit transversala și a sărit înapoi în teren, pericolul fiind ulterior îndepărtat. Totuși, șase minute mai târziu, argeșenii au izbutit să deschidă scorul. Valentin Balint a înscris cu un șut din careu, din dreapta, la colțul lung.

În partea secundă, roș-galbenii au preluat inițiativa și au împins jocul tot mai aproape de careul advers. Primul care a fost aproape de gol a fost Marian Anghelina. MIjlocașul nostru a luat o acțiune pe cont propriu, a plecat cu mingea la picior de la mijlocul terenului, a înșirat pe drum mai mulți adversari, a intrat în careu, dar, din păcate, șutul său a trecut peste poartă.

Munca amfitrionilor a fost în cele din urmă răsplătită în minutul 77, când ripensiștii au restabilit egalitatea după un contraatac purtat în mare viteză. Andrei Dumiter a plecat cu mingea la picior din apropierea propriului careu și și-a încheiat cursa abia în marginea celeilalte suprafețe de 16 metri, când i-a pasat în margine lui Mansour. Din banda stângă, atacantul senegalez a centrat în forță la marginea careului mic, de unde Cătălin Bădăuță, apărut în viteză, a trimis în plasă.

Din păcate, chiar dacă finalul le-a aparținut roș-galbenilor, care au mai trimis periculos alte câteva baloane în careul advers, tabela nu s-a mai modificat până la final.

Așadar, la primul meci din acest sezon disputat pe arena din Ciarda Roșie, Ripi a obținut a patra remiză consecutivă pe teren propriu. Toate au fost consemnate cu același scor, 1-1, și toate au urmat același scenariu, cu oaspeții deschizând scorul, pentru ca bănățenii să revină pe final de confruntare.

Iată însă și cele două formații ce au stat față în față...

Ripensia (antrenor principal Alexandru Pelici): Rădulescu - A. Popa, Străuț, Hecsko, C. Toma (cpt.) - Burdeț, Anghelina ('90, Apro)  - Monea, Zaluschi ('72, Bădăuță), Dumiter - Mansour ('82, Popovici).

CS Mioveni (antrenor principal Iordan Eftimie): Croitoru - Kilyen, Celea, Burnea, R. Gheorghe - R. Lazăr, Năstăsie (cpt.) - Rădescu, Al. Popescu ('88, Drugă), Coșereanu ('78, Ayza) - V. Balint ('90+1, Ivan).

Alexandru Pelici: „Spectatorii ne-au împins de la spate”

După meci, antrenorul principal al Ripensiei, Alexandru Pelici, a tras concluziile: „Îi felicit pe băieți pentru efort, pentru munca depusă. Păcat de ocaziile create, pentru că eu cred că după aspectul jocului meritam victoria. Am întâlnit o echipă bună a campionatului, o echipă organizată, cu o tranziție pozitivă foarte bună, o echipă care se apară bine, care primește foarte greu gol. Noi am reușit să ne creăm ocazii, dar din păcate nu am reușit să le fructificăm. În ceea ce privește faptul că am jucat pe terenul din Ciarda Roșie, nu pot să spun dacă ne-a avantajat. Ca mărime, ca suprafață de joc, e cam tot la fel ca pe Dan Păltinișanu. Dar jucătorii noștri sunt familiarizați cu acest stadion și au repere mai bine definite. În mod sigur, însă, spectatorii au fost cei care au contat. Ne-au ajutat, ne-au împins de la spate! Le mulțumim și le dedicăm atât lor, cât și familie Ripensia pe care începem să o formăm acest prim punct”!

În etapa următoare, a 18-a (penultima a turului), Ripensia UVT va juca sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 11.00, în deplasare, la Daco-Getica București.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet