Ripensia a câştigat primul meci pe care l-a disputat în 2019. Marţi, 22 ianuarie, la Urseni, pe un teren acoperit aproape în totalitate de zăpadă, roş-galbenii au învins liderul Ligii a IV-a Timiş, Fortuna Becicherecu Mic, cu 3-1.

Scorul a fost deschis în minutul 7, de către căpitanul formaţiei noastre. Dumiter a fost faultat în careu, iar Călin Toma a transformat fără emoţii lovitura de pedeapsă. Fortuna a egalat şapte minute mai târziu, prin Andrei Hodiş.

2-1 s-a făcut la jumătate de oră după fluierul de start. Dumiter a fost cel care a înscris, printr-un şut deviat, trimis de la marginea careului. Înainte de pauză, trupa din Becicherecu Mic a avut şansa de a egala din nou pe tabelă, după un henţ comis în careu de către Alin Burdeţ. Însă, George Păduraru a reuşit să respingă execuţia lui Zoran Radu.

Scorul final a fost stabilit în debutul părţii secunde. Cel de-al treilea gol al Ripensiei a fost marcat de către Tiberiu Istrătescu, aflat la prima reuşită în tricoul formaţiei noastre.

În partida disputată împotriva Fortunei, principalul Alexandru Pelici a folosit în fiecare dintre reprize un alt „11”. Iată jucătorii utilizaţi...

Ripensia (prima repriză): Păduraru – A. Popa, Ţieranu, Hecsko, C. Toma – Burdeţ, Zaluschi – Chera, Ster, Dumiter – Mansour.

Ripensia (a doua repriză): Dobre – Străuţ, Tânc, Apro, Ardelean – Anghelina, Burdeţ (’60, Dobie) – Monea (’65, Cluci), Istrătescu, Şimian – Bădăuţă.

Alexandru Pelici: „Suntem în perioada acumulărilor fizice, nu ne interesează neapărat scorul”

După prima victorie obţinută în 2019, antrenorul Alexandru Pelici a fost cel care a tras concluziile: „A fost un foarte bun antrenament fizic, pe un teren cu zăpadă. Suntem în perioada acumulărilor fizice, astfel că nu ne interesează neapărat scorul, ci să îi vedem la lucru, în primul rând, pe cei care au venit. Trebuie să luăm o decizie în privinţa lor înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya. Jocul a fost bun, împotriva unui adversar bun. E bine că nimeni nu s-a accidentat. Le mulţumim celor de la Fortuna că au acceptat să vină să joace cu noi. Mai avem un meci vineri, după care vom trage linie şi vom anunţa lotul care vom face deplasarea în cantonamentul din Turcia. Vor fi 24 de jucători”.

Următorul meci al Ripensiei va avea loc vineri, 25 ianuarie, împotriva formaţiei UVT. Ora de disputare şi terenul pe care se va desfăşura confruntarea nu au fost încă stabilite.

 

Foto: Seba Tătaru

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet