Victoria cu UTA de la finalul săptămânii trecute, obţinută într-un derbi al vestului, un duel al celor mai titrate formaţii din eşalonul secund, a adus zâmbetul pe feţele suporterilor ripensişti. Succesul e unul ce dă încredere băieţilor că pot obţine rezultate foarte bune împotriva unor echipe experimentate, situate în prima jumătate a clasamentului.

Un astfel de duel, cu o grupare aflată pe podium, urmează în runda a 24-a. Duminică, 10 martie, de la ora 11.00, Ripensia UVT va înfrunta în deplasare formaţia din Clinceni, ocupanta locului secund în ierarhia Ligii a II-a. În acest sezon, Academica a strâns până acum 51 de puncte, după 17 victorii. Totodată, are şase eşecuri şi nu a înregistrat vreo remiză. Dintre înfrângeri, doar două au fost suferite pe propriul teren: cu Snagov (29 septembrie 2018) şi cu Târgovişte (20 octombrie 2018). În tur, pe „Dan Păltinişanu”, ilfovenii s-au impus cu 3-0, golurile fiind semnate de Olariu (’3), R. Ion (’50) şi Horşia (’53).

Într-un clasament al celor mai în formă echipe, în ultimele 5 jocuri, Academica e lider, cu cinci victorii consecutive. În aceaşi ierarhie, Ripi e pe podium, la egalitate cu Snagov, având patru victorii şi o înfrângere.

Precedentele două triumfuri ale ilfovenilor au fost obţinute în această primăvară. În primul meci din 2019, Clinceni a trecut pe teren propriu de Farul Constanţa, cu 1-0, unica reuşită aparţinându-i lui B. Barbu. Etapa trecută, cea de-a 23-a, Academica a învins în deplasare, cu 2-0, Dacia Unirea. Pentru vizitatori au marcat Achim şi Pârvulescu. Iată şi formaţia utilizată la Brăila de către tehnicianul Ilie Poenaru:

Clinceni: Ureche – Dobrescu, Găină, Achim, Patriche (cpt.), Paţurcă, Pârvulescu (’71, V. Mihalcea), Horşia (’46, Buziuc), C. Dumitru (’65, Marrone), Olariu, R. Ion.

Alexandru Pelici: „Ne aflăm în faţa a două jocuri importante. E momentul adevărului”

Antrenorul principal al Ripensiei, Alexandru Pelici, a vorbit despre programul pe care îl are echipa sa, urmând să întâlnească în următoarele două etape ale ligii secunde primele două clasate: „Ne aflăm în faţa a două jocuri importante, jocuri cu primele două clasate din Liga a II-a. Aceste meciuri ne pot arăta adevărata noastră valoare, căci jucăm cu două echipe care aspiră la promovarea în primul eşalon. E prilejul potrivit, atât pentru noi, cât şi pentru jucători, de a vedea unde ne aflăm. E momentul adevărului, pentru a ne putea da seama dacă în viitor vom putea aspira şi noi la acest gen de performanţă sau dacă vom rămâne să ne zbatem în mediocritate, cu scopul de a evita retrogradarea. Sunt jocuri pentru care te pregăteşti şi care merită să le joci”.

Ripensia are trei jucători indisponibili pentru partida cu trupa din Clinceni. Adrian Ungureanu şi Florin Dobie sunt accidentaţi, în timp ce Alin Burdeţ e suspendat. De asemenea, alţi trei fotbalişti, Zaluschi, Stoi şi Mansour, sunt incerţi pentru meciul de duminică.

Almira
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Multidiet
Multidiet
Multidiet
Profal Industry
Signal