Duminică, 10 martie, Ripensia UVT a încheiat la egalitate, 1-1, partida din etapa a 24-a a ligii secunde, în deplasare, cu Academica. Partida de la Clinceni a început cu amfitrionii mai prezenţi în jumătatea de teren a echipei noastre. Primele ocazii de gol le-au aparţinut gazdelor. Buziuc (10 şi 30) şi Şut (22 şi 24) au trimis balonul periculos spre poarta noastră, însă, Horaţiu Moldovan, în mare formă, a fost de fiecare dată la post.

De la roş-galbeni, Hecsko a fost cel care l-a „întins” pentru prima dată pe goalkeeper-ul Ureche. Şutul fundaşului ripensist, de la 23 de metri, la firul ierbii, a fost parat de portarul Academicii.

În partea secundă a întâlnirii, timişorenii au început mai bine. Iar rezultatul s-a văzut imediat pe tabela de scor. În minutul 57, Anghelina a recuperat un balon la mijlocul terenului şi i l-a transmis lui Monea. Mijlocaşul de bandă l-a găsit apoi cu o pasă excelentă, printre fundaşii centrali adverşi, pe Dumiter. Iar vârful Ripensiei, faţă în faţă cu Ureche, nu a ratat. Pentru „Dumigol”, aşa cum îl alintă suporterii din tribuna arenei din „Ciarda Roşie”, a fost al 6-lea gol în acest campionat. Atacantul de 19 ani este cel mai bun marcator al formaţiei noastre.

Din păcate, patru minute mai târziu, ilfovenii au restabilit egalitate. Dumitru a preluat un balon la marginea careului mic, după care a şutat spre colţul lung.

Până la final, ambele echipe au irosit câte o şansă importantă. În minutul 72, Monea a reluat de la şase metri, dar Ureche a respins. Mingea a ajuns la Mansour, însă şutul atacantului senegalez nu şi-a atins ţinta.

La poarta cealaltă, în minutul 77, Buziuc a preluat pe piept şi a şutat apoi în forţă. Horaţiu Moldovan a fost din nou la post, reuşind să reţină „bomba” expediată din careu de către atacantul Academicii.

Ar mai fi de consemnat doar faptul că, în minutul 4 al prelungirilor, George Monea a încasat cel de-al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat.

Pentru Ripensia a fost a 8-a remiză din acest campionat, în timp ce pentru Academica a fost prima! Punctul obţinut de roş-galbeni în deplasare la o echipă aflată pe locul secund înaintea rundei a fost unul muncit şi meritat.

Iată şi cele două formaţii, care s-au duelat pe arena din Clinceni:

Academica (antrenor Ilie Poenaru): Ureche – Achim, Răuţă, Patriche (cpt.), Dobrescu – Şut, Barbu – Olariu (’62, Horşia), Dumitru, Pârvulescu (’56, Mihalcea) – Buziuc (’84, Nicola).

Ripensia UVT (antrenor Alexandru Pelici): Moldovan – A. Popa, Tînc, Hecsko, Străuţ – Anghelina (’80, Apro), Stoi – Monea, Stoica (’65, Mansour), C. Toma (cpt.) (’37, Popovici) – Dumiter.

Alexandru Pelici: „Un punct ce trebuie să ne dea încredere”

După remiza înregistrată în deplasare, pe terenul unei formaţii fruntaşe a eşalonului secund, antrenorul Ripensiei, Alexandru Pelici, a concluzionat: „Am obţinut un punct important pentru moralul nostru. Această remiză trebuie să ne dea încredere că putem să jucăm de la egal la egal cu orice echipă din Liga a II-a. A fost un punct obţinut în condiţii de sacrificiu. Îmi felicit băieţii, din tot sufletul, pentru efortul depus, pentru sacrificiul lor, pentru modul cum au reuşit să facă tot ceea ce am vorbit, ce am decis împreună. Mă bucură acest punct, chiar dacă nu ne ajută foarte mult în clasament. În aceste două jocuri, cel de la Clinceni şi cel care urmează, de acasă, cu Sportul Snagov, aşa cum am mai spus, avem posibilitatea să vedem unde ne aflăm faţă de primele două clasate. Mă bucur pentru acest punct şi pentru că a fost obţinut împotriva unei echipe bune a campionatului. Îi felicit pe cei de la Clinceni şi pe Poenaru pentru tot ceea ce au făcut la acest club. Le doresc mult succes în continuare. E o echipă bună, tânără, frumoasă".

În următoarea etapă, cea de-a 25-a, Ripensia UVT va primi vizita liderului, Sportul Snagov.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet