Sâmbătă, 23 martie, în etapa a 26-a a Ligii a II-a, Ripensia UVT a câştigat în deplasare la Baloteşti cu scorul de 2-0.

Roş-galebnii au început foarte bine partida disputată pe micuţa arena din localitatea aflată în apropierea capitalei, creându-şi două mari ocazii de a marca în primele zece minute. Mai întâi, Călin Toma a expediat un şut de la 25 de metri, care însă a ocolit unul dintre cele două vincluri ale porţii gazdelor. Iar apoi, la faza următoare, George Monea, aflat în unghi, a trimis die la trei metri în stâlpul din dreapta.

Până la pauză, Octavian Drăghici i-a creat şi el emoţii portarului Cornel Fulga. După o centrare din dreapta, vârful timişorean a reluat cu capul din centrul careului, dar mingea a ocolit cadrul porţii.

Presiunea roş-galbenilor a dat roade în partea secundă. În minutul 56, Octavian Drăghici a recuperat un balon în marginea careului advers şi a şutat plasat de la 16 metri, deschizând scorul, 0-1. Tot el a şi stabilit rezultatul final, 0-2, în minutul 84. După o fază construită în banda dreaptă, Chera a centrat în careu, de unde Tavi, aşa cum este alintat atacantul nostru de către colegi, a înscris cu o lovitură de cap.

Au fost primele goluri ale lui Octavian Drăghici în tricoul Ripensiei, venite chiar în urma primei partide în care a evoluat ca titular. Mai important, însă, golurile lui Tavi au adus victoria Ripensiei, pe terenul unei formaţii aflată în mare criză de puncte şi de rezultate.

Iată şi cele două formaţii, care s-au duelat pe arena ilfoveană:

Baloteşti (antrenor Gheorghe Mihali): Fulga – Neagu, Flămânzeanu, Marciuc (cpt.), Voineag (’61, C. Mihai) – Marin (’65, Predescu), Bragă, Ghiţă, Licu – Paraschiv (’55, F. Niculae), Al. Stoica.

Ripensia UVT (antrenor Alexandru Pelici): Moldovan – A. Popa, Tînc, Apro, C. Toma (cpt.) – Anghelina, Zaluschi (’83, Stoi) – Monea, C. Stoica, Dumiter (’75, Chera) – Drăghici (’87, Mansour).

Alexandru Pelici: „Băieţii n-au dat nicio şansă adversarului! Bravo lor!”

După victoria înregistrată la Baloteşti, antrenorul principal al Ripensiei UVT, Alexandru Pelici, a concluzionat: „A fost o victorie importantă, puncte importante pentru noi, mai ales că am jucat cu o contracandidată la evitarea retrogradării. Felicitări băieţilor, pentru efort, pentru joc. Pur şi simplu nu i-au dat nicio şansă adversarului. Au fost hotărâţi. Asta e maniera cu care trebuie să intrăm în teren şi să jucăm cu toate echipele. Bravo lor! Le mulţumim şi suporterilor care au fost alături de noi la Baloteşti. Le mulţumim că au bătut atâta drum pentru a fi lângă noi! Ne aşteaptă acum un meci la fel de important. Vom juca cu o echipă, Pandurii, aflată la egalitate de puncte cu noi. Ne gândim doar la victorie”!

În următoarea etapă, cea de-a 27-a, Ripensia UVT va primi vizita celor de la Pandurii Târgu Jiu.

În altă ordine de idei, clubul nostru s-a despărţit de atacantul Tiberiu Istrătescu. Contractul a fost rezililiat de comun acord.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet