Vineri, 26 aprilie, Ripensia UVT a învins cu scorul de 3-2, în deplasare, „U” Cluj, în etapa a 32-a a eşalonului secund. Confruntarea cu ardelenii poate fi catalogată, fără dubii, ca fiind meciul campionatului în Liga a II-a. Victoria bănăţenilor nu poate fi pusă la îndoială, chiar dacă a fost obţinută în minutul 6 al prelungirilor.

Roş-galbenii soseau la Cluj după o înfrângere suferită acasă în faţa rivalei ASU Politehnica. De partea cealaltă, „U” venea după ce „îngropase lanterna” Brăila, cu un 8-0, obţinut chiar în oraşul port la Dunăre.

Meciul a început abrupt, cele două team-uri neavând timp să se studieze. Prima mare ocazie a aparţinut timişorenilor. În minutul 13, Adrian Zaluschi a încercat să aşeze balonul în faţa porţii, pentru Alexandru Popovici, dar Laszlo Sepsi a intuit traiectoria şi a respins. În cealaltă jumătate de teren, Cristian Gavra a scăpat singur cu Horaţiu Moldovan, dar a pasat în lateral pentru Norbert Janos, care a trimis pe lângă poartă. Ardelenii au deschis scorul în minutul 21. Iuliu Haţiegan a centrat în „gura” porţii, de pe dreapta, iar Cristian Gavra a pus latul.

Egalarea a venit cinci minute mai târziu. Carol Taub a jucat rolul „iepuraşului de Paşti”, trimiţând un balon prea încet propriului portar. Andrei Dumiter a profitat de eroare, l-a driblat pe Cosmin Dur-Bozoancă şi a trimis în poarta goală. Până la pauză, Gueye Mansour (în două rânduri), Alexandru Popovici şi Adrian Zaluschi au irosit patru mari şanse de a duce Ripensia UVT în avantaj.

În debutul părţii secunde a întâlnirii, Mansour a ratat o nouă oportunitate. În minutul 48, vârful sengalez a scăpat singur spre poartă, dar a trimis alături. Dumiter, însă, n-a mai ratat ţinta la cinci minute după reluare. Zaluschi a centrat excelent din banda dreapta, iar golgeterul Ripensiei a semnat al 9-lea său gol stagional.

Bucuria n-a durat mult, căci cinci minute mai târziu Haţiegan a egalat la doi. Dorin Goga a şutat de la marginea careului, Mihai Hecsko a respins din faţa porţii, dar echipierul „şepcilor roşii” a reluat apoi cu o lovitură de cap, pentru 2-2.

Golul izbândei ripensiste a venit în prelungiri. După o „triplă” ocazie irosită de clujeni (Goga – două şuturi – unul în bară şi Haţiegan), bănăţenii au înscris golul unei victorii meritate. În minutul 90+8, Adi Popa l-a deschis în adâncime pe Octavia Drăghici, iar Tavi l-a „executat” pe Dur-Bozoancă, ieşit în întâmpinare, cu un lob de la 25 de metri.

Iată şi cele două formaţii care s-au înfruntat în „Vinerea Mare”, pe „Cluj Arena”:

„U” Cluj (antrenor Bogdan Lobonţ): Dur-Bozoancă – Coman, Cordoş, Sepsi, Taub (’46, Pârvulescu) – Giurgiu, Greu (’54, Florescu) – Haţiegan, Goga (cpt.), Janos (’46, Berci) – Gavra.

Ripensia UVT (antrenor Alexandru Pelici): Moldovan – A. Popa, Hecsko, Apro, C. Toma (cpt.) – Burdeţ, Stoi – Popovici (’90+6, Tînc), Zaluschi (’86, Drăghici), Dumiter – Mansour (’82, Anghelina).

Aşadar, istoria a fost, încă o dată, de partea timişorenilor. A fost al 17-lea triumf, în cele 22 de jocuri. Patru dintrea acestea s-au încheiat cu remize.

Pentru „cârcotaşi”, aceia care cred că istoria nu mai are nicio relevanţă în prezent, specificăm că după reînfiinţarea Ripensiei, au avut loc 4 dueluri, soldate cu 3 victorii roş-galbene şi un egal! A fost 2-1 în Cupa României (24 septembrie 2013), 5-1 (într-un amical desfăşurat pe 16 februarie 2018), 3-2 acum şi 1-1 (în tur, pe 18 octombrie 2018)!

Alexandru Pelici: „A fost un meci frumos, într-o zi de sărbătoare”

După triumful obţinut pe „Cluj Arena”, antrenorul Ripensiei, Alexandru Pelici, a concluzionat: „A fost, probabil, unul dintre cele mai frumoase meciuri din Liga a II-a. Îmi felicit jucătorii pentru această victorie, din punctul meu de vedere, meritată. Am avut situaţii de gol bune şi multe. Am reuşit o victorie mare. A fost un meci frumos, într-o zi de sărbătoare, cu o atmosferă frumoasă, cu un fundal sonor senzaţional asigurat de galeria celor de la «U». Îl felicit pe Bogdan Lobonţ pentru ceea ce a făcut la Cluj şi îi doresc mult succes în lupta pentru promovare. Trebuie să aibă putere să o ducă până la capăt. Pentru noi, aceste trei puncte sunt imense în lupta noastră pentru evitarea retrogradării. Veneam după o înfrângere, la fel cum am spus şi atunci, probabil nemeritată cu ASU. Dar, după acest succes, am câştigat mult la capitolul imagine. Dedic această victorie, obţinută în zi de sărbătoare, tuturor celor care fac parte din familia Ripensia. Totodată, în plan personal, vreau să dedic triumful colegului meu de la licenţa pro, Cristian Coroian, căruia îi transmit sărbători fericite, sănătate şi recuperare cât mai grabnică”!

În următoarea etapă, cea de-a 33-a, Ripensia UVT va primi vizita celor de la Aerostar Băcău.

Articole recente

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet