Duminică, 19 mai, Ripensia UVT a cedat în deplasare la Mioveni, cu 4-1. Partida a contat pentru etapa a 36-a a Ligii a II-a.

Gazdele au deschis scorul când s-a încheiat primul sfert de oră de joc. Rădescu a centrat de pe dreapta în careu, Işfan a întors balonul la 14 metri, de unde căpitanul argeşenilor, Năstăsie, a înscris cu un şut în dreapta. Doar cinci minute mai târziu, amfitrionii şi-au dublat avantajul. Centralul Lucian Andrei Ţiţii a dictat un penalti după un duel în suprafaţa de 16 metri a roş-galbenilor între Hecsko şi Măzărache. Rădescu a fost cel care a transformat lovitura de la 11 metri, cu toată opoziţia lui Dobre, care a atins balonul, dar n-a reuşit să-l respingă. Acesta a fost şi scorul la pauză, chiar dacă timişorenii au ratat şi ei câteva mari oportunităţi, prin Mansour (de două ori) şi Constantin Stoica.

Cei care au marcat primii în partea secundă au fost tot gazdele de la Mioveni. Valentin Balint a finalizat un contraatac în minutul 78. Tot Balint avea să realizeze „dubla”, zece minute mai târziu, cu o reluare din careu.

Golul de onoare al roş-galbenilor a fost reuşit de Călin Toma, care a punctat cu un şut dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, în minutul 2 al prelungirilor.

Iată şi cele două formaţii, care s-au duelat pe arena din Mioveni:

Mioveni (antrenor Marius Stoica): F. Croitoru – Kilyen, Beţa, Burnea, Stoica – Boboc, Şerban – Işfan, Năstăsie (cpt.) (’86, Traşcu), Măzărache (’61, Balint) – Rădescu (’71, Herghelegiu).

Ripensia UVT (antrenor Alexandru Pelici): Dobre – A. Popa (cpt.), Hecsko, Apro, Străuţ  – Anghelina, Burdeţ (’66, Dobie) – Popovici (’72, Drăghici), C. Stoica (’77, C. Toma), Chera – Mansour.

Înfrângerea de la Mioveni este cel mai drastic eşec pe care Ripensia l-a suferit în acest sezon sub bagheta antrenorului Pelici. În acest campionat, la aceeaşi diferenţă de goluri, Ripi a mai pierdut acasă în runda a 5-a cu Academica din Clinceni, 0-3, şi în etapa a 8-a, în deplasare la Târgu Jiu, cu Pandurii, 5-2 în favoarea gazdelor de atunci.

Alexandru Pelici: „Nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul importanţei partidei”

După înfrângerea înregistrată în deplasare pe terenul celor de la Mioveni, antrenorul principal al Ripensiei UVT, Alexandru Pelici, a tras concluziile: „A fost o victorie meritată a Mioveniului. Am venit în Argeş fără trei jucători de bază, suspendaţii Tînc, Zaluschi şi Dumiter, ba chiar patru, dacă îl punem la socoteală şi pe accidentatul Monea. A contat şi faptul că în intermediară am evoluat joi seara, iar acum am jucat pe o căldură sufocantă. Dar toate acestea nu scuză înfrângerea. Nu e principalul motiv pentru care cei de la Mioveni au câştigat. Au meritat victoria, căci au evoluat mult mai bine şi şi-au creat o sumedenie de ocazii. Noi nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul importanţei partidei. Există, totuşi, şi două lucruri bune. Primul este faptul că, coroborând rezultatele din această rundă, suntem salvaţi matematic de la retrogradare, deci ne-am îndeplinit obiectivul. În al doilea rând, un lucru pozitiv e că au intrat pe teren Dobre şi Dobie, jucători tineri şi de perspectivă. Îmi felicit băieţii pentru tot ce-au făcut în aceste şase luni, mai puţin jocul de acum, cu Mioveni, şi primul al meu de pe bancă, de la Ploieşti, cu Petrolul, care au fost total nereuşite. Îi felicit însă pentru tot ce-au făcut în acest răstimp, pentru munca depusă şi pentru că ne-am îndeplinit obiectivul, astfel că Ripensia va fi în Liga a II-a şi în sezonul următor”!

În următoarea etapă, cea de-a 37-a, Ripensia UVT va evolua pe teren propriu în compania bucureştenilor de la Daco-Getica. Partida, care se va juca sâmbătă, 25 mai, va fi ultima acasă a sezonului şi se va desfăşura pe arena din „Ciarda Roşie".

Articole recente

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet