Sâmbătă, 25 mai, în etapa a 37-a a eşalonului secund, Ripensia UVT a încheiat la egalitate, 1-1, confruntarea cu Daco-Getica Bucureşti.

Pe arena din „Ciarda Roşie”, roş-galbenii au început mai bine duelul cu bucureştenii. Prima ocazie s-a ivit după un sfert de oră de joc, când şutul lui Dumiter nu a găsit cadrul porţii apărate de căpitanul oaspeţilor, Gavrilaş. Băieţii noştri au deschis, însă, scorul, în minutul 28. De la centrul terenului, Dumiter a plecat cu mingea la picior şi, după un „un-doi” cu Zaluschi, a ajuns în colţul opus al terenului, în marginea carereului, în partea dreaptă. Nouarul Ripensiei a întors apoi excelent balonul la 18 metri, de unde căpitanul Călin Toma l-a catapultat sub transversală, pentru 1-0.

Până la pauză, Ripi a mai irosit două situaţii favorabile, prin Tînc, al cărui şut cu pământul a fost respins în corner de Gavrilaş, şi Mansour, a cărui „lovitură de cap” a trecut pe lângă stâlpul din stânga.

În partea secundă, tot roş-galbenii au început mai bine, iar Zaluschi a şutat peste din interiorul careului în minutul 58. Imediat apoi, Dumiter a scăpat spre poarta adversă, dar a fost blocat de Gavrilaş, a cărui intervenţie a fost considerată regulamentară de către centralul partidei.

Din păcate pentru băieţii noştri, în minutul 62, Constantin Stoica a fost eliminat, după ce a încasat cel de-al doilea cartonaş galben, pentru un fault comis la mijlocul terenului. Profitând de superioritatea numerică, oaspeţii au reuşit 6 minute mai târziu să restabilească egalitatea. După o centrare de pe stânga, Buştea a înscris cu o lovitură de cap, mingea lovind şi bara înainte a scutura plasa.

Cu toate că roş-galbenii au evoluat în inferioritate numerică până la final, tot ei au fost cei care au avut apoi şansa de a acapara cele trei puncte. Cea mai mare ocazie am consemnat-o în minutul 82, când Zaluschi a centrat de pe dreapta, dar balonul trimis cu capul de Mansour a trecut peste transversală.

S-a încheiat, aşadar, 1-1, aidoma confruntării din tur.

Iată şi cele două formaţii, ce s-au duelat pe gazonul din „Ciarda Roşie”...

Ripensia UVT (antrenor Alexandru Pelici): Moldovan – Străuţ, Ţieranu, Tînc, C. Toma (cpt.) (’79, Drăghici) – Anghelina (’65, Popovici), Stoi – Stoica, Zaluschi, Dumiter (’74, Chera) – Mansour.

Daco-Getica Bucureşti (antrenor Marius Baciu): Gavrilaş (cpt.) – Cotigă, I. Prodan, Motroc, Muşat – Cîrjan (’54, Plumbuitu), Stănescu (’54, Buştea), Tudorică – Grecu (’79, R. Prodan), Nsiah, Călinţaru.

Alexandru Pelici: „Ne-am dorit foarte mult să câştigăm acest ultim meci în faţa propriilor suporteri”

Antrenorul principal al Ripensiei, Alexandru Pelici, a tras concluziile după remiza obţinută în compania celor de la Daco-Getica: „Un joc pe care cred că puteam să-l câştigăm, căci la 1-0 am mai avut situaţii de a marca. Dacă făceam 2-0, cred că meciul ar fi fost încheiat. Din păcate pentru noi, pe o neatenţie sau un exces de zel al arbitrului am luat un cartonaş roşu şi am rămas în «10». Apoi, dintr-o altă neatenţie, după o lipsă de marcaj, pe o centrare venită în diagonală, am încasat şi golul egalizator. Însă, chiar şi aşa, la 1-1 şi cu om în minus, puteam să mai marcăm. Pe final de meci am preferat să mai introducem pe teren un atacant şi să jucăm cu doar trei fundaşi. Am forţat victoria pentru că ne-am dorit foarte mult să câştigăm acest ultim meci pe teren propriu din acest sezon. Am avut şi o şansă mare de a face 2-1 pe final, la capul lui Mansour. Îmi felicit jucătorii pentru tot ce-au făcut în aceste luni de când lucrăm împreună. Se încheie un an greu, unul în care ne-am îndeplinit obiectivul impus din conducere. Noi, staff-ul şi jucătorii, ne-am propus să terminăm campionatul în primele 10. Mai avem, însă, un meci de jucat, la Constanţa. Mergem să jucăm deschis, să facem un meci frumos, iar cel mai bun să câştige! Iar dacă vom prinde un loc între primele 10, atunci ne vom îndeplini şi obiectivul nostru”!

În ultima etapă a campionatului, Ripensia UVT va juca în deplasare. În runda a 38-a a ligii secunde, roş-galbenii vor înfrunta Farul Constanţa.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet