Ripensia se află în plină vacanţă. Odihna e una binemeritată pentru roş-galbeni, căci sezonul trecut de campionat a fost unul solicitant. Munca va fi reluată la finalul acestei luni. Reunirea lotului e programată să aibă loc pe data de 26 iunie. Pe 1 iulie va fi efectuată vizita medicală. Programul echipei va continua cu un stagiu de pregătire centralizată. Cantonamentul se va desfăşura pe plan local, în perioada 2 – 12 iulie. În perioada de pregătire, vor fi disputate şi 6 partide amicale. Deocamdată se cunosc doar datele la care vor avea loc meciurile (10, 12, 17, 20, 24 şi 27 iulie), urmând ca adversarele să fie stabilite ulterior.

Despre lot, deocamdată se poate discuta doar despre capitolul plecări, unde există deja două certitudini. Şi-anume, s-au despărţit de formaţia noastră mijlocaşul Marian Anghelina şi goalkeeperul Horaţiu Moldovan (ajuns la prim-divizionara Sepsi Sfântu Gheorghe), cărora le mulţumim pentru munca depusă în tricoul Ripensiei.

În altă ordine de idei, trebuie precizat că antrenorul principal Alexandru Pelici, deşi a primit în această perioadă şi alte oferte, a decis să continue munca pe care a început-o la clubul nostru. „Mi s-a propus un contract pe mai mult timp, nu doar pe un an de zile, cât era cel iniţial. Un alt aspect important, e faptul că mi s-a promis că finalitatea acestui proiect va fi încercarea de a promova în Liga I”, a explicat Pelici, motivele care l-au determinat să refuze ofertele primite.

Despre ceea ce va urma, tehnicianul a precizat: „Vom face o analiză asupra întregului lot. Vom vedea şi care sunt jucătorii aflaţi la final de contract. Vom analiza bine raportul dintre preţ, randament şi vârstă, şi-apoi vom lua decizii în privinţa celor cu care vom merge mai departe sau cu cine nu vom continua. Bineînţeles, toate acestea vor fi în funcţie şi de dorinţa jucătorilor, căci trebuie să-şi dorească şi ei să facă parte din lotul Ripensiei. Nu sunt adeptul politicii de «dragoste cu forţa». Vor fi, cu siguranţă, însă, şi veniri. Suntem deja în discuţii şi aşteptăm răspuns de la 2-3 jucători importanţi pentru noi. Avem nevoie de un mijlocaş central foarte bun, mai ales după despărţirea de Anghelina. Apoi, în ofensivă, ne dorim şi atacanţi laterali foarte buni, căci e un capitol la care am suferit, căci doar Dumiter şi Popovici au marcat constant din aceste poziţii în sezonul trecut. De asemenea, ne mai dorim un fundaş lateral, care, ideal ar fi, să poată evolua atât pe banda dreaptă, cât şi pe stânga. În fine, după plecarea lui Horaţiu Moldovan, cu siguranţă că vom avea nevoie de încă un portar”.

În ceea ce priveşte obiectivele sezonului viitor, Pelici a adăugat: „Ne dorim să întinerim echipa. Vrem să apară cel puţin 2-3 trei jucători din propria noastră ogradă, care să atragă atenţia asupra lor. Totodată, din punct de vedere sportiv, ne-am propus o clasare mai bună decât în precedentul campionat, adică vrem să încheiem sezonul ce urmează între primele 10 formaţii în ierarhia Ligii a II-a”.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet