Roş-galbenii au debutat cu o victorie în deplasare în noul sezon al Ligii a II-a. În prima etapă a ediţiei 2019-2020 a eşalonului secund, Ripensia UVT a trecut cu scorul de 2-1 de FC Argeş chiar pe arena din Trivale – „Nicolae Dobrin”. Succesul e cu atât mai important, cu cât a fost obţinut în dauna unei pretendente la promovare.

Bănăţenii au început mai bine partida de la Piteşti, creându-şi prima situaţie la poarta amfitrionilor în minutul 5. Zaluschi l-a angajat în adâncime pe Voinea, acesta a întors balonul în centrul careului, dar şutul lui Chera a fost blocat. O altă ocazie importantă a primei jumătăţi de repriză i-a aparţinut lui Tudorache, care, de la 20 de metri, a şutat din voleu, mingea ocolind stâlpul din dreapta al porţii gazdelor. Replica a venit în minutul 35, atunci când, după o centrare din dreapta a lui Dănescu, vârful Buhăescu a reluat balonul cu o lovitură de cap, ţintind, însă, plasa laterală.

Scorul a fost deschis în prelungirile primului mitan. Fotbalistul sosit în această vară la Ripi, Marius Fotescu, a fost cel care a înscris un gol de kinogramă, cu un şut de la 20 de metri la încheietura barelor. A fost prima reuşită a lui Fotescu în tricoul Ripensiei, într-o partidă oficială.

Argeşenii au reuşit să restabilească egalitatea cu un sfert de oră înainte de final. Blejdea a pătruns în careu, pe dreapta, şi a întors la 11 metri, de unde Adrian Popescu a reluat în plasă cu latul, pentru 1-1.

Timişorenii n-au renunţat, însă, la gândul de a se întoarce acasă cu toate cele trei puncte. Nu s-au aşezat pe două rânduri în defensivă, iar curajul le-a fost răsplătit. Cel care le-a încununat munca a fost mijlocaşul Adrian Zaluschi. În minutul 81, decarul Ripensiei a luat o acţiune pe cont propriu şi, după ce l-a destabilizat pe fundaşul amfitrion Panait, a trimis mingea direct în vinclu, cu un şut de la marginea careului. S-a încheiat 1-2, cu două goluri marcate de Ripensia „de pus în ramă”, pentru a-l cita pe unul dintre comentatorii partidei.

După fluierul de final, goalkeeper-ul Ştefan Dobre a încasat cel de-al doilea cartonaş galben, implicit, şi pe cel roşu, în urma unui dialog avut cu un adversar.

Iată cele două formaţii, care s-au duelat pe arena „Nicolae Dobrin” din Piteşti:

FC Argeş (antrenor Nicolae Dică Augustin): Agachi – Dănescu, Turda, Vişa, Muşat (’54, Barbu) – Panait, Şerban (’46, Brânzan) – Buleică (’46, A. Popescu), Năstăsie (cpt.), Blejdea – Buhăescu.

Ripensia UVT (antrenor Alexandru Pelici): Dobre – Lungu, Tînc, Hecsko (’67, Monea), C. Toma (cpt.) – Tudorache, Burdeţ – Chera (’66, Ţieranu), Zaluschi, Fotescu (’74, Popovici) – Voinea.

Alexandru Pelici: „Ne batem până la ultima picătură de energie!”

După victoria obţinută la Piteşti, antrenorul principal al Ripensiei UVT, Alexandru Pelici, a tras concluziile: „Îmi felicit băieţii pentru aceste trei puncte mari. Este un început greu de sezon pentru noi, cu o deplasare dificilă. FC Argeş e o echipă bună, cu jucători de calitate. Le doresc mult succes, le doresc să ducă echipa acolo unde merită să fie, în Liga I. Noi am venit la Piteşti cu gândul de a scoate maximum din acest meci. Băieţii au alergat mult şi îi felicit pentru asta, au pus suflet. Suntem un grup mic, unit, care încearcă să compenseze lipsa de individualităţi prin faptul că alergăm şi ne batem până la ultima picătură de energie. Astăzi, am avut şi şansă, căci am marcat atunci când am avut nevoie de goluri. Îmi felicit jucătorii pentru munca depusă, bravo lor”.

În următoarea etapă, cea de-a 2-a, Ripensia UVT va juca acasă, pe arena „Electrica”. Sâmbătă, de la ora 11.00, roş-galbenii vor primi vizita celor de la Gloria Buzău.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet