Sâmbătă, 10 august, în etapa a 2-a a eşalonului secund, Ripensia UVT a cedat cu scorul de 2-1 în faţa Gloriei Buzău.

Pe o căldură sufocantă, roş-galbenii au început mai bine partida disputată pe arena „Electrica”. Prima ocazie a venit la poarta vizitatorilor în minutul 3. Călin Toma a centrat dintr-o lovitură liberă de pe dreapta, de la 30 de metri, în faţa porţii, dar Ţieranu n-a reuşit să ajungă la balon. Scorul a fost deschis în minutul 11. Zaluschi i-a pasat în careu căpitanului Călin Toma, iar acesta a scuturat plasa cu un şut din unghi.

Bucuria n-a durat, însă, decât două minute. Căpitanul oaspeţilor, Valentin Alexandru, a scăpat pe stânga, în direcţia de atac a echipei sale, şi  l-a învins pe George Păduraru cu un şut din careu. 1-2 s-a făcut în minutul 39. Acelaşi Valentin Alexandru a marcat, direct dintr-o lovitură liberă de la 17 metri, cu un şut în stânga lui Păduraru.

În partea secundă a întâlnirii, timişorenii au controlat jocul în cea mai mare parte a sa. Dar, din păcate, nu au reuşit să mai înscrie, chiar dacă în ultimele 10 minute antrenorul Pelici a mutat ofensiv, schimbând şi sistemul de joc, dintr-unul cu doi mijlocaşi închizători, într-unul cu doi atacanţi. Buzoienii au preferat şi au reuşit să apere rezultatul de la pauză, astfel că partida s-a încheiat cu scorul de 1-2.

Iată şi cele două formaţii, care s-au înfruntat pe arena „Electrica”:

Ripensia UVT (antrenor Alexandru Pelici): Păduraru – A. Popa, Tînc (’62, Hecsko), Ţieranu, C. Toma (cpt.) – Tudorache, Burdeţ (’80, Staicu) – Fotescu (’46, Neagu), Zaluschi, Chera – Voinea.

Gloria Buzău (antrenor Ilie Stan): Balauru – Gîţ, Ioniţă, Ghinga, Perju – Balgiu, Vîlsan – Munteanu (’76, Enescu), Tucaliuc (’70, Godin), Huiban (’90, Pîrcălabu) – V. Alexandru (cpt.).

Alexandru Pelici: „Ce am câştigat cu atâta trudă la Piteşti, am pierdut acum foarte uşor”

După eşecul înregistrat în faţa Gloriei, antrenorul principal al Ripensiei UVT, Alexandru Pelici, a tras concluziile: „Îmi pare rău pentru această înfrângere. Din păcate, ce-am luat la FC Argeş cu atâta trudă, am pierdut astăzi foarte, foarte, uşor. E păcat de munca noastră. Nu ştiu dacă am fi meritat să  câştigăm acest meci, dar, în niciun caz nu meritam să pierdem. Au fost, din păcate pentru noi, două execuţii ale unui jucător de excepţie al oaspeţilor, Valentin Alexandru. Astăzi, Buzăul ne-a bătut prin doi jucători foarte buni pentru acest nivel, Valentin Alexandru şi Munteanu, care oricând pot destabiliza orice apărare. Cam aşa s-a scris istoria jocului. În cea de-a doua repriză, era evident că, din pricina căldurii, bateriile se epuizează. N-am mai avut din această cauză, cel puţin pe final de confruntare, nici luciditate pentru a putea ataca aşa cum trebuie. Chiar şi-aşa, am mai avut o şansă de a restabili egalitatea, pe care, însă, am ratat-o. Cred că o remiză ar fi fost echitabilă”.

În următoarea etapă, cea de-a 3-a, Ripensia UVT va juca în deplasare, la Metaloglobus Bucureşti. Partida din capitală se va disputa sâmbătă, 17 august, de la ora 11.00.

Declarația antrenorului Alexandru Pelici:

Rezumatul partidei:

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet