Luni, 23 septembrie, în etapa a 8-a a eșalonului secund, Ripensia UVT a cedat la limită Constanța, în fața Farului. Scenariul a coincis cu eșecul suferit de bănățeni în runda a 6-a, pe teren propriu, în fața Petrolului Ploiești. Și atunci, ca și acum, adversarii au preluat rapid conducerea, pentru ca apoi Ripi să rămână în inferioritate numerică.

La Constanța, prima repriză a fost una neinspirată pentru roș-galbeni. Gazdele au fost mai prezente în jumătatea timișorenilor, având și situațiile mai importante. Iar în minutul 12, după un corner de pe dreapta, Antoche a marcat unicul gol al meciului. Acesta a preluat nestingherit în marginea careului mic și a trimis apoi în plasă. Dar n-a fost unica ocazie a celor de la Farul. Mociu a păstrat, însă, diferența înregistrată pe tabelă la doar un gol.

Mai mult, după o jumătate de oră de joc, bănățenii au rămas și în inferioritate numerică. După un duel la mijlocul terenului, Marius Fotescu a primit direct cartonașul roșu, pentru o lovitură aplicată adversarului.

În repiza secundă, elevii lui Alexandru Pelici au ieșit hotărâți de la vestiare să spele imaginea lăsată în prima parte. Și, în ciuda inferiorității numerice, au creat și ceva emoții la poarta adversă. În minutul 60. Voinea i-a pasat printre lui Gavrilă, dar Muțiu a reușit să blocheze reluarea acestuia. Din păcate, forța ofensivă a fost mult diminuată de omul în minus, astfel că rezultatul final a rămas unul favorabil amfitrionilor.

Iată şi cele două formaţii, care s-au duelat la malul Mării Negre:

Farul (Ianis Zicu): Muțiu – Nicola, Cană, Lică, Carabela (cpt.) – Cruceru (’25, D. Toma), Antoche, Greu (’66, Halep) – A. Stoica (’58, Hordouan), I. Stoica, P. Petre.

Ripensia (Alexandru Pelici): Mociu – A. Popa, Hecsko (cpt.), Tînc, C. Toma (’86, Golda) – Neagu, T. Călin (’33, Gavrilă) – Tudorache, Fotescu, Popovici (’76, C. Lungu) – Voinea.

Alexandru Pelici: „Am avut un portar inspirat, care ne-a salvat de o rușine”

După eşecul suferit în faţa Farului, antrenorul Ripensiei, Alexandru Pelici, a tras concluziile: „A fost un joc foarte slab. Scorul putea fi mult mai mare. Am avut un portar inspirat, care ne-a salvat de o rușine. Îmi pare rău că n-am reușit mai mult, eu sunt principalul vinovat. A fost un meci din care ne doream să scoatem punct sau puncte. Dar, din păcate, ne întoarcem cu mâna goală după un joc foarte slab. Am rămas și în 10, dar, culmea, în inferioritate numerică ne-am creat în a doua repriză două sau trei situații bune. Din păcate, repetăm greșelile pe care le-am comis și în celelalte confruntări. Urmează încă două partide în această săptămână. Sperăm să ne refacem cât de repede se poate. În Cupă, vom încerca să mergem mai departe. De ce să nu încercăm să ne calificăm? Jucăm împotriva unei formații de Liga I, deci, obiectivul din punctul ăsta de vedere e îndeplinit. Apoi urmează un meci crucial pentru noi, cu Snagovul, în campionat, pe care trebuie să-l câștigăm”!

În următoarea etapă, cea de-a 9-a, Ripensia UVT va evolua acasă, în compania celor de la Sportul Snagov. Partida va avea loc duminică, 29 septembrie, de la ora 11.00. Până atunci, însă, roş-galbenii vor juca în Cupa României. Joi, de la ora 16.30, în șaisprezecimi, elevii lui Pelici vor înfrunta prim-divizionara Sepsi Sfântu Gheorghe, pe arena Electrica.

Sursa foto: Farul Constanța

Almira
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Multidiet
Multidiet
Multidiet
Profal Industry
Signal