Duminică, 29 septembrie, în runda a 9-a a eșalonului secund, Ripensia UVT a învins cu scorul de 3-1 Sportul Snagov. Roș-galbenii au obținut o victorie meritată, chiar dacă la pauză oaspeții erau cei care se aflau în avantaj. Bănățenii au atacat pe parcursul întregului joc, iar munca le-a fost în cele din urmă răsplătită.

Firesc pentru un meci disputat împotriva „lanternei roșii” a campionatului, prima ocazie a aparținut amfitrionilor. Chera a fost cel care, în minutul 5, din poziție favorabilă a trimis peste poartă. Ratarea a fost pdepsită de formația care înainte acestui duel avea un singur punct în cont și doar două goluri marcate. Al treilea l-au reușit pe arena „Electrica” și a fost unul spectaculos.

În minutul 10, după o centrare din banda dreaptă, Apostol a reluat pe spate de la 12 metri, deschizând scorul.

După golul vizitatorilor, bănățenii au reluat atacurile, creând o presiune constantă la poarta lui Micle. Juniorul de 18 ani din poarta Sportului a făcut, însă, adevărate minuni salvând câteva mingi „imposibile”. A respins de sub trasnsversală „capul” trimis de Voinea (’31) și din apropierea vinclului la șutul expediat din afara careului de Tudorache (’32). Tot Micle a respins și șutul lui Voinea (’38), iar apoi, în minutul doi al prelungirilor primului mitan, a avut noroc, Chera trimițând peste transversală de la marginea careului mic.

În partea secundă, roș-galbenii au reluat asaltul. Și, după cîteva situații irosite, defensiva vizitatoare a capotat pentru prima oară în minutul 56. După o centrare de pe stânga, mingea a ajuns în marginea careului mic la Voinea. Acesta a preluat și a șutat apoi din întoarcere, pentru 1-1.

În minutul 65, vizitatorii au rămas în inferioritate numerică. Mijlocașul Roșu a avut o intrare cu piciorul sus la mijlocul terenul asupra lui Tudorache, iar centralul i-a acordat direct cartonașul roșu.

2-1 s-a făcut în minutul 73. Popa a centrat de pe dreapta în fața porții, de unde Popovici a trimis în plasă. Scorul final a fost stabilit zece minute mai târziu. O nouă centrare a lui Popa, din banda dreaptă, a fost concretizată de către Voinea, cu o lovitură de cap de la marginea suprafeței de șase metri.

Așadar, Ripensia a reușit să întoarcă rezultatul după pauză, obținând un succes extrem de important în economia acestui campionat. În altă ordine de idei, cu „dubla” reușită împotriva Snagovului, atacantul Albert Voinea a ajuns la cota patru în acest campionat, devenind cel mai bun marcator al formației noastre. Un alt element pozitiv a fost faptul că tânărul Ion Vasluian a debutat cu ocazia acestei confruntări în Liga a II-a. El a intrat pe teren în minutul 80.

Iată şi cele două formaţii, care s-au înfruntat pe arena „Electrica”:

Ripensia UVT (antrenor Alexandru Pelici): Mociu – A. Popa, Hecskco (cpt.), Apro, C. Lungu – Tudorache, T. Călin (’80, Vasluian) – Popovici, Voinea, Chera (’46, Monea) – Voinea (’76, Golda).

Sportul Snagov (antrenor Valentin Ivan): Micle – Dorobanțu, Apostol, Mocioacă, Novac – Roșu, Răileanu – Safsaf, Nechita, Stoica (cpt.) (’46, Cubleșan) – Stere (’46, Bucur, ’68, Lungu).

Alexandru Pelici: „A fost o victorie meritată”

După victoria obținută în fața Sportului Snagov, antrenorul principal al Ripensiei UVT, Alexandru Pelici, a tras concluziile: „A fost o victorie meritată, după aspectul jocului. Am avut multe ocazii de gol, pe care din păcate le-am irosit. Cred că ne-a lipsit și șansa și inspirația sau precizia la finalizare, mai ales în prima repriză. Și oaspeții au avut un portar care a avut câteva intervenții bune în prima repriză. Dar victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială. Știam că va fi un meci greu. Snagov e o echipă care încearcă să joace fotbal. Au în componență fotbaliști tineri și muncitori. Ne bucurăm de victorie, căci punctele erau extrem de importante, prin prisma poziției noastre din clasament și a meciurilor care urmează. Deocamdată suntem în grafic, pentru ceea ce ne-am propus în acest sezon, să supraviețuim în eșalonul secund”.

În următoarea etapă, cea de-a 10-a, Ripensia UVT va juca în deplasare, la „U” Cluj. Duelul cu „șepcile roșii”  va avea loc duminică, 6 octombrie, de la ora 13.00.

Articole recente

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet