Ripensia Timișoara a obținut primul punct din această stagiune, după ce a scos un 1-1 pe terenul celor de la Minaur Baia Mare, în etapa a 3-a din Liga 2 Casa Pariurilor.
 
Maramureșenii au deschis scorul în minutul 11, când Mondragon a reluat cu capul în plasă din 7 metri, zonă centrală, mingea venind dintr-un corner executat de pe partea stângă în direcția de atac a gazdelor. Golul egalizator a venit în minutul 42, atunci când șutul lui Călin de la peste 25 de metri a fost deviat în poartă chiar de Mondragon.
 
Ambele echipe au avut mai multe situații bune de gol, Dobre având câteva intervenții salvatoare în mai multe momente. Ripensia a fost mai periculoasă după minutul 30. Gavra a trimis o centrare bună în careul mic în minutul 34, dar mingea nu a fost receptată de niciun ripensist, iar în minutul 37 șutul puternic al lui Piftor a fost deviat în corner, de la 14 metri. Tot Piftor a avut o șansă uriașă în minutul 42, când a trimis pe lângă portar, din 12 metri, dar un fundaș băimărean a scos mingea din fața porții goale.
 
După pauză, portarul gazdelor a scos de sub bară, în minutul 46, un șut expediat de Gavra de la 14 metri. Șutul lui Mogoș de la 25 de metri, din minutul 54, a fost deturnat de sub transversală de goakeeper-ul gazdelor, iar în minutul 62, Vermeșan nu a prins cadrul porții cu un șut de la 15 metri. În minutul 73, Piftor a ratat cea mai mare șansă din partea a doua, trimițând de la 14 metri peste poartă, după o pasă venită de la Fridrich, din lovitură liberă.
În minutul 84, Dobre a avut o paradă extraordinară, la șutul de la distanță a lui Donca.
 
Ripensia a evoluat în alcătuirea: Dobre - Zamfirescu (min. 46, A. Macrițchii), Țieranu, Fridrich, Gladun - Stoi-cpt., Călin (min. 66, Szimionaș) - Mogoș (min. 89, Stoica), Mihart (min. 55, Vermeșan), Piftor - Gavra.
 
”Rezultatul este echitabil”
 
Antrenorul Iulian Muntean a vorbit despre partida cu Minaur: ”Rezultatul este unul echitabil. Începutul de meci le-a aparținut clar celor de la Minaur, dar echipa noastră și-a revenit după pauză de hidratare și a început să controleze meciul și să mute jocul spre poarta lor. A doua parte am început-o și mai bine, se poate spune că am dominat prima jumătate a reprizei secunde. Apoi, partida s-a reechilibrat, tot după o pauză de hidratare, Minaur fiind mai activă și după ce a efectuat trei schimbări. Finalul le-a aparținut gazdelor, care au beneficiat de mai mute faze fixe, noi încercând să lovim pe contraatac. Dacă eram mai experimentați, puteam să fructificăm șansele avute, dar trebuie să fim corecți și să spunem că în primele 20 de minute cei din Baia Mare puteau să mai înscrie cel puțin o dată”.
 
Muntean a subliniat importanța revenirii unui jucător experimentat din lotul roș-galben: ”Mă bucur că a revenit Andrei Macrițchii într-un meci oficial, după o pauză de nouă luni cauzată de o accidentare. Mai ales că a fost un meci în care nu i-am putut folosi pe Ene, Vidrăsan și Morariu, indisponibili, iar Mitrov nu a făcut deplasarea din cauza unor probleme la gleznă De asemenea, este îmbucurător că am încheiat meciul cu doi jucători de 2006, Vermeșan și Szimionaș, proveniți din Academie”.
 
P.S.: Ne cerem scuze că, din motive tehnice, site-ul nostru oficial nu poate fi actualizat în această perioadă.
Almira
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Multidiet
Multidiet
Multidiet
Profal Industry
Signal