Tocmai am încheiat un turneu de fotbal și un proiect care au adus pe terenurile de sport sute de copii și juniori din cartiere diferite ale Timișoarei. Ultima zi din septembrie a fost dedicată unui turneu demonstrativ de fotbal, în care au fost angrenați atât copiii selectați pe parcursul verii, cât și jucători invitați de la AFC Ripensia și „Luceafărul” din Timișoara. Scorurile chiar nu contează, importante fiind bucuria și spiritul sportiv al tuturor participanților, precum și creșterea numărului celor care vor fi legitimați la AFC Ripensia. Pentru că da,  după ce am reușit să punem #OrașulÎnMișcare din iulie și până acum, zeci și zeci de copii și juniori și-au exprimat dorința de a practica fotbalul alături de noi și să îmbrace tricoul Ripensiei, Și mai avem o veste ce ne bucură enorm: printre cei selectați se află și fete care iubesc la nebunie jocul cu balonul rotund, astfel încât ele vor fi cele care vor forma nucleul primei noastre echipe de fotbal feminin! Suntem siguri că, prin exemplul lor, aceste fete le vor face și pe altele să își învingă emoțiile, temerile, și să vină sub culorile Ripensiei.

E momentul să mulțumim tuturor copiilor care au răspuns invitației noastre, precum și celor fără de care „De pe maidan, la sportul de performanță!” ar fi rămas doar o dorință: finanțatorului și partenerului - Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Clubul Economic German Timișoara (DWC) și Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I” Timișoara.
De acum, ne vedem la antrenamente și în competiții! 
 
„De pe maidan, la sportul de performanță!” este un proiect finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, în cadrul Programului Orașul în Mișcare
Almira
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Multidiet
Multidiet
Multidiet
Profal Industry
Signal