Ripensia a început cu dreptul seria partidelor de verificare din această vară. Joi, 5 iulie, la o săptămână după reluarea antrenamentelor, roş-galbenii au învins în deplasare în primul test cu 7-0 Progresul Ciacova, o formaţie care în sezonul trecut a încheiat pe locul 9 în Liga a IV-a Timiş.

Iată şi cele două formaţii ce au stat faţă în faţă pe arena din orăşelul timişean:

Progresul Ciacova (antrenor Cosmin Goia): M. Boşca – Robotă, Ciurariu, C. Goia, M. Lazea – Secăreş, Pârvulescu, Ştefănescu, Apostol – Radovan, Gordea. Au mai evoluat: Makai, Costin, Soytos, A. Lazea.

Ripensia Timişoara (antrenor Ciprian Urican): Dobre –Vlădia, Hecsko, Burdeţ, Horcea – Anghelina, M. Toma – Apostol, Zaluschi, Monea – Bădăuţă. Au mai jucat: Păduraru, Opriţa – A. Popa, Călin Toma, Apro, Darius Casian (jucător aflat în probe, sosit de la CNPT), Cluci (Ripensia Primavera) şi Matiş.

Ripi a început partida în forţă şi în minutul trei şi-a trecut în cont prima mare ocazie de a înscrie. Dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, Zaluschi a trimis balonul în transversală. Dar mijlocaşul revenit în această vară după un periplu la concitadina ACS Poli, a reuşit în cele din urmă să marcheze la primul meci jucat după întoarcerea acasă. În minutul 30, Zaluschi a transformat un penalti, obţinut tot de el, la un fault comis asupra sa în interiorul careului advers. 0-2 s-a făcut cinci minute mai târziu. Bădăuţă a „lucrat” un balon în careu, pe dreapta, şi-apoi l-a aşezat în faţa porţii, iar George Monea a scuturat plasa cu o reluare simplă, din apropiere. Monea făcut imediat apoi 0-3, în minutul 37, cu un şut din afara careului, stabilând şi scorul primului mitan.

După pauză, în minutul 51, Apostol a luat o acţiune pe cont propriu şi, de la marginea careului, a şutat plasat, pentru 0-4. Acelaşi jucător, sosit în probe de la Ceahlăul Piatra Neamţ, a urcat scorul la 0-5 în minutul 73. În fine, cei doi jucători aflaţi la primul meci în tricoul Ripensiei, Monea (88) şi Apostol (90) au mai înscris fiecare câte-un gol pe final de întâlnire, stabilind scorul final: 0-7. Aşadar, după primul meci test al acestei perioade precompetiţionale, se pot desprinde câteva concluzii: Ripensia a obţinut un succes clar, Monea şi Apostol au reuşit fiecare câte-un hat-trick la debut, iar „Zalu” a revenit cu gol în tricoul roş-galben. Tempo Ripi!

De la partida de la Ciacova a absentat motivat Rădulescu, iar Ungureanu, Dumiter şi Stoi au lipsit din pricina unor uşoare accidentări.

Următorul test se va disputa vineri, 6 iulie, de la ora 19.00. Ripi va juca tot în deplasare şi tot pe arena unei formaţii din Liga a IV-a Timiş, Pobeda Dudeştii Vechi – echipa bulgarilor din Banat.

Ciprian Urican: „Începem să ne armonizăm”

La finalul primului meci din această perioadă precompetiţională, antrenorul principal Ciprian Urican a declarat: „Suntem într-o perioadă în care înepem să ne cunoaştem. Sunt jucători noi şi începem să ne armonizăm, să creăm relaţii între noi. Jocul cu Ciacova a fost doar un mijloc de pregătire, nu am căutat altceva. Pe mine nu mă interesează rezultatele din meciurile de pregătire, dar băieţii trebuie să învingă, căci sunt la un nivel superior”.

Articole recente

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet