Ripensia a reuşit să învingă CSM Reşiţa cu scorul de 2-1, în ultimul meci amical înainte de startul noului sezon al ligii secunde. Roş-galbenii s-au impus în faţa unui adversar puternic. Chiar dacă gruparea din Valea Domanului este doar în eşalonul trei, jocul prestat de bănăţeni a arătat că formaţia rosso-nera va fi una dintre principalele pretendente la promovarea în Liga a II-a.

Prima repriză a partidei disputate sâmbătă, 28 iulie, pe arena din Ciarda Roşie, a fost una echilibrată, ambele formaţii creându-şi ocazii importante de a marca. Însă, la finalul primului mitan, rezultatul consemnat pe tabelă a fost alb, 0-0.

În partea secundă, Ripi a fost cea care a deschis scorul, în minutul 57. Ungureanu a profitat de o eroare a goalkeeperului advers, Zimmerman, şi, din careu, a trimis balonul în poarta goală. 1-1 s-a făcut în minutul 70. Staicu a pătruns pe partea dreaptă şi a punctat cu un şut din careu.

Formaţia noastră a reuşit să se desprindă din nou în minutul 77, chiar dacă pe teren se afla deja o formulă cu jucători tineri, fără prea mare experienţă. Vlădia a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral stânga, portarul reşiţenilor a respins în primă fază, dar Cluci, atent, a reluat în plasă, pentru 2-1, stabilind rezultatul final.

Iată şi cele două formaţii ce s-au înfruntat pe arena din Ciarda Roşie:

Ripensia Timişoara (antrenor Ciprian Urican): Dobre – A. Popa, M. Toma, Burdeţ, C. Toma – Stoi, Anghelina – Ungureanu, Zaluschi, Dumiter – Bădăuţă. Au mai evoluat: Păduraru, Rădulescu – Vlădia, Apro, Bărâcă, Ardelean, Kawagoe, Lemnaru, Tineiu, Cluci şi Monea.

CSM Reşiţa (antrenor Tavi Benga): Zimmerman – Oprea, Prodan, Mardare, Almic – Taciuc, Miranda, Izmană, Săulescu – D. Toma, Curtuiuş. Au mai evoluat: Toader – Lazăr, Bactăr, Albu, Breşneni, Staicu, Ene, Burciu, Hrudei, Marius Musteţa, Marian Musteţa şi Giurică.

Aşadar, duelul cu CSM Reşiţa a fost ultimul înaintea startului. Sâmbătă viitoare, pe 4 august, de la ora 11.00, Ripensia va juca în deplasare, pe terenul celor de la Dacia Unirea Brăilă, în prima etapă a ediţiei 2018-2019 a ligii secunde.

În altă ordine de idei, ar mai fi de spus că mijlocaşul nostru, Mihăiţă Lemnaru, a fost convocat la echipa naţională sub 19 ani a României, pentru dubla confruntare amicală cu Israelul (partide ce vor avea loc la Mogoşoaia pe 7 şi 9 august). Lemnaru a plecat la lot imediat după meciul cu CSM Reşiţa.

Ciprian Urican: Cred că suntem pe drumul cel bun

După confruntarea cu CSM Reşiţa, antrenorul principal al Ripensiei, Ciprian Urican, a tras concluziile: „A fost un test important pentru noi, căci am întâlnit o echipă foarte bună, cu un antrenor foarte bun. Tocmai de aceea a fost un joc pe care eu mi l-am dorit. A fost un meci echilibrat, cum probabil vor fi toate în Liga a II-a. M-a mulţumit maniera în care am interpretat fazele şi cred că suntem pe drumul cel bun. Şi cei care au intrat mai târziu pe teren, aşa-zisa echipă de tineri, au evoluat după aceeaşi concepţie. Au prins încredere şi iată că şi ei pot să obţină un rezultat bun”.

Glissando
Almira
Alvogen Labormed
Lagradia
Mewi
ILA Vorhaben
Casa de la Rosa
Ducodan
Cottontex
Dribling
Auto Vic
DI&SI PANIF
Restart Energy
Restart Energy
Constructim
Hotel Muntele mic
Hotel Poiana Mărului
Unibet
Multidiet
Get's bet